Beau is Afraid: Oscarový Joaquin Phoenix vyráží surreálnou cestou plnou strachu a fantazie

Beau is Afraid: Oscarový Joaquin Phoenix vyráží surreálnou cestou plnou strachu a fantazie | Fandíme filmu
A24
Zobrazit dalších 10 obrázků
Režisér ceněných hororů Děsivé dědictví a Slunovrat uvrhl Phoenixe do kaleidoskopu imaginativních výjevů. Pusťte si trailer přetékající nápady.

Režisér Ari Aster si rychle získal srdce diváků dvěma výjimečnými filmy Děsivé dědictví a Slunovrat. Ke scenáristickým rozhodnutím měl tu a tam někdo pár výhrad, ale práce s atmosférou, herci a vizuální zpracování jednoznačně patří mezi Asterovy talenty. Třetí režisérův film, Beau Is Afraid, byl dlouho obestřený závojem tajemství. Teď je tu ale trailer a novinka se představuje naplno.

Snímek je popisovaný jako surreálný horor, který se odehrává v alternativní současnosti a je vyprávěný napříč několika dekádami. Ústřední protagonista Beau trpí extrémní úzkostí, má dost komplikovaný vztah s matkou a otce nikdy nepoznal. Když matka zemře, vydává se Beau na divokou cestu domů, během níž čelí řadě neuvěřitelných nadpřirozených hrozeb.

Zveřejněný trailer ukazuje vyložené gejzíry fantazie. Každá scéna je v pohybu, pořád se něco děje, vypráví se obrazem, rychle se střídají styly. Alternativní realita působí jako svět plný násilí a kvasu což může být skutečná realita filmového příběhu, ale také jedna velká alegorie Beauova strachu ze všeho a všech. Protože co si budeme povídat, skutečný každodenní život a duševní poruchy mohou přinést daleko větší děs, než leckterý hororový výjev v kině. Aby toho nebylo málo, skáčeme napříč v čase a skutečná prostředí doplňují nejrůznější malované kulisy a animace. Na první pohled by Beau is Afraid mohlo být takovým Všechno, všude, najednou pro letošní rok.

Hlavní roli ztvárnil Joaquin Phoenix (Joker, Mistr, Gladiátor), dále hrají Nathan Lane, Amy Ryan, Patti LuPone, Kylie Rogers, Parker Posey, Stephen McKinley Henderson, Hayley Squires, Denis Ménochet a Armen Nahapetian. Datum české premiéry zatím bohužel nebylo stanoveno, v zámoří jde film do kin 28. dubna. Dole pod trailerem najdete dosud zveřejněné fotografie.

Podklady a foto: A24

Galerie: 11

Beau is Afraid: Oscarový Joaquin Phoenix vyráží surreálnou cestou plnou strachu a fantazie | Fandíme filmu Beau is Afraid: Oscarový Joaquin Phoenix vyráží surreálnou cestou plnou strachu a fantazie | Fandíme filmu Beau is Afraid: Oscarový Joaquin Phoenix vyráží surreálnou cestou plnou strachu a fantazie | Fandíme filmu Beau is Afraid: Oscarový Joaquin Phoenix vyráží surreálnou cestou plnou strachu a fantazie | Fandíme filmu Beau is Afraid: Oscarový Joaquin Phoenix vyráží surreálnou cestou plnou strachu a fantazie | Fandíme filmu Beau is Afraid: Oscarový Joaquin Phoenix vyráží surreálnou cestou plnou strachu a fantazie | Fandíme filmu Beau is Afraid: Oscarový Joaquin Phoenix vyráží surreálnou cestou plnou strachu a fantazie | Fandíme filmu Beau is Afraid: Oscarový Joaquin Phoenix vyráží surreálnou cestou plnou strachu a fantazie | Fandíme filmu Beau is Afraid: Oscarový Joaquin Phoenix vyráží surreálnou cestou plnou strachu a fantazie | Fandíme filmu Beau is Afraid: Oscarový Joaquin Phoenix vyráží surreálnou cestou plnou strachu a fantazie | Fandíme filmu Beau is Afraid: Oscarový Joaquin Phoenix vyráží surreálnou cestou plnou strachu a fantazie | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest