Shockwave: Režisér poslední bondovky natočí film o svržení atomové bomby na Hirošimu

Shockwave: Režisér poslední bondovky natočí film o svržení atomové bomby na Hirošimu | Fandíme filmu
NDVS
Zobrazit další 3 obrázky
Snímek nám ukáže nejen svržení bomby, ale také to, co tomu předcházelo.

Premiéra nové bondovky Není čas zemřít se nám před časem zase odložila, ale její režisér už má vyhlédnutý další projekt. Cary Fukunaga se od tajného agenta Jamese Bonda přesune ve svém příští filmu do období druhé světové války, kde budeme svědky shození první atomové bomby na Hirošimu. Předlohou pro film Shockwave je kniha s názvem Shockwave: Countdown to Hiroshima, která je napsaná na základě skutečných událostí. Ta se odehrává tři týdny před tím, kdy Amerika zasadila Japonsku nejkrutější ránu v historii světa.

Autor Stephen Walker v předloze popisuje události od prvních úspěšných testů v poušti v Novém Mexiku přes kataklysma a jeho následky. Kniha vypráví příběh vědců, kteří pod krycím projektem Manhattan atomovou zbraň vyvinuli, pilotů, kteří bombu na Hirošimu 6. 8. 1945 svrhli, japonských obětí a světových vůdců, kteří za tímto osudným dnem stáli, včetně amerického prezidenta Harryho Trumana.

Scénář adaptuje scenárista českého původu Tom Stoppard (Anna Karenina), který si odnesl Oscara za Zamilovaného Shakespeara. Produkovat budou Tim Bevan a Eric Fellner, kteří stojí za filmy Pokání, Let číslo 93 nebo Bídníci.

Přikládame synopsi knihy: V klidné pondělní ráno v srpnu 1945 byla z amerického letadla na japonské město Hirošima svržena pětitunová bomba - jejími tvůrci přezdívaná Little Boy. V ten den byla rozpoutána bouře dříve nepředstavitelné síly nad pulzující metropolí s více než 300 000 obyvateli. Jedna třetina populace byla mrtvá, budovy a památky spáleny. Byl to děsivý úsvit atomového věku, který plodil desetiletí paranoie, nedůvěry a rozšířeného a skutečného strachu z možného zničení lidské rasy.

Zdroj: Collider

Galerie: 4

Shockwave: Režisér poslední bondovky natočí film o svržení atomové bomby na Hirošimu | Fandíme filmu Shockwave: Režisér poslední bondovky natočí film o svržení atomové bomby na Hirošimu | Fandíme filmu Shockwave: Režisér poslední bondovky natočí film o svržení atomové bomby na Hirošimu | Fandíme filmu Shockwave: Režisér poslední bondovky natočí film o svržení atomové bomby na Hirošimu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest