Terminátor: Temný osud podle Camerona neuspěl kvůli Schwarzeneggerovi

Terminátor: Temný osud podle Camerona neuspěl kvůli Schwarzeneggerovi | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Autor Terminátora si myslí, že poslednímu dílu série podtrhly nohy tvůrčí spory a mladé publikum.

James Cameron během svojí kariéry natočil prakticky samé hity a klasiky. Mezi ty vůbec největší patří první dva díly ságy Terminátor. Když James značku opustil, tak už se nikdy na úroveň prvních dvou snímků dotáhnout nedokázala. Při propagaci Avatara: The Way of Water byl Cameron dotázaný na poslední díl série, Terminátora: Temný osud, na němž se James podílel jako producent a spoluautor scénáře.

Film měl celkem slušné recenze, ale zájem diváků byl (v poměru k vysokým nákladům) slabý. Plány na chystanou novou trilogii skončily v koši. Natáčení snímku vůbec nebylo jednoduché, když jak režisér Tim Miller, tak producent Cameron měli oba svou hlavu. Neustále se nad něčím dohadovali a snímek byl značně kompromisní. Když natáčení skončilo, tak už spolu podle Jamese pánové vycházejí znovu dobře, ale právě tvrdohlavosti obou dvou producent přičítá neúspěch snímku.

Nebo přesněji řečeno: Cameron říká, že on sám je s filmem v zásadě spokojený. Avšak jak on tak Tim prý zapomněli na to, že netočí pokračování pouze pro sebe, ale musejí do kina dostat také mladé diváky. A když dvě ústřední postavy ztvární šedesátnice Linda Hamilton a sedmdesátník Arnold Schwarzenegger, tak tím příliš neoslníte diváky, kteří se narodili nějakých deset let po té, co se z Terminátora 2 stal světový hit.

Miller prý chtěl mít ve filmu za každou cenu Lindu, Cameron Arnolda. Tim o Schwarzeneggera nestál, James nechtěl točit bez něj, aby mu to kamarád potom nevyčítal. Jednoho stárnoucího herce podle producenta snímek unést mohl, dva nikoliv. Tvůrci zkrátka natočili snímek v první řadě pro sebe a zapomněli na to, že musejí myslet i na to, zda takový dovedou potom prodat.

Je možné, že má Cameron přinejmenším z části pravdu, osobně se však domnívám, že největším problémem série je, že Terminátor 3, Terminátor: Salvation a Terminátor: Genisys byly snímky s kvalitativně sestupnou tendencí. Diváci ztratili důvěru, že značka dokáže předvést něco zajímavého, a jakmile Terminátor: Temný osud nebyl špičkový, ale pouze slušný, tak byl výraznější úspěch vyloučený. Pokud chce Terminátor ještě někdy zabodovat, tak prostě musí nevyhnutelně přijít s dalším vynikajícím snímkem (nebo seriálem). Pokud se mu to nepovede, tak je úplně jedno, jestli v něm hraje domov důchodců nebo mateřská škola.

Foto: Terminátor: Temný osud

Zdroj: Deadline

Terminátor: Temný osud

01.11.2019 | USA
Akční, Sci-Fi
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest