Co natočí příště David Fincher

Co natočí příště David Fincher | Fandíme filmu
Bude to pokračování Mužů, kteří nenávidí ženy, 20 000 mil pod mořem nebo drama Gone Girl?

David Fincher si s výběrem svého dalšího celovečerního projektu dával pěkně načas. Jak už jsme vás informovali ve starší novince, ve hře byli tři kandidáti, o kterých se ve spojitosti s Fincherem mluvilo - pokračování severského thrilleru Muži, kteří nenávidí ženy, adaptace Vernova románu 20 000 mil pod mořem a adaptace krimi dramatu Gone Girl. Jak se tedy situace doteď vyvinula?

Produkce velkofilmu 20 000 mil pod mořem byla definitivně zrušena. I když se Fincher přípravě filmu nějakou dobu intenzivně věnoval a Austrálie přislíbila za natáčení v tamějších lokalitách daňové pobídky ve výši 22 a půl milionů dolarů, byly přípravy na film zastaveny. Důvod je prostý. Disney se po několika těžkých finančních ztrátách (John Carter, Osamělý jezdec) bojí vrazit několik stovek milionů dolarů do snímku, u kterého zdaleka nemají výdělek jistý. Navíc se studiu a Fincherovi nepodařilo shodnout na dostatečně hvězdném jménu, které by mělo potenciál přilákat diváky do kin a tak se režisér rozhodl dát ruce od projektu pryč.

Dívkou, která si hrála s ohněm je to poměrně složité. Steve Zaillian dokončil svůj scénář, ale studio chtělo kvůli neslavným tržbám prvního dílu snížit rozpočet. A jelikož bylo nejmasivnější položkou na účtu angažmá Daniela Craiga (který chtěl po Skyfallu ještě dostat přidáno), zvažovalo se, že bude z filmu úplně vyškrtnut. Tato verze se ale nelíbila studiu ani Craigovi. Herec totiž o návrat k roli Mikaela Blomkvista vyjádřil zájem a Sony za scénář zaplatilo sedmimístnou sumu a platit Zaillianovi za další přepisování se jim moc nechtělo. Nakonec se studio s Craigem domluvilo a na úpravu scénáře byl přizván Andrew Kevin Walker (Sedm), který už je údajně skoro hotový. Objevil se ale další problém, protože Craig i Fincher jsou poměrně dost vytížení a nedaří se jim najít společné okénko v rozvrhu, rozhodně ne minimálně do roku 2015. Díky tomu nejspíš dojde k situaci, kdy se studio rozhodne projekt rozjet bez Finchera na režisérské stoličce.

A zůstává nám poslední projekt, kterým je adaptace bestselleru Gone Girl od autorky Gillian Flynn. Ten s největší pravděpodobností bude Fincherovým novým snímkem a režisér už začal shánět herce do hlavních rolí. Pro roli muže, kterému na páté výročí svatby zmizí žena a on je ze zmizení obviněn, si režisér vyhlédnul Bena Afflecka, který je prý kvůli Fincherovi ochotný odložit svůj další režijní počin, jímž má být adaptace románu Dennise Lehanea s názvem Live By Night. Gone Girl produkuje Reese Witherspoon a nabízela se tedy otázka, jestli to nebude právě ona, kdo se ujme hlavní ženské role. Tato teorie byla ale nakonec vyvrácena, stejně jako užší seznam zahrnující Natalii Portman, Charlize Theron a Emily Blunt. V hledáčku režiséra je totiž Rosamund Pike, kterou jsme mohli vidět například ve filmu Jack Reacher: Poslední výstřel. První draft scénáře napsala sama autorka předlohy a nyní s Fincherem pracují na úpravách.

Je pěkné vědět, že se talentovaný režisér konečně pouští do dalšího projektu. Nám nezbývá než vyhlížet další informace, které se snad vynoří co nejdříve.

Zdroje: THR, THR II, Collider, Collider II, Deadline, The Wrap, Indie Wire

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest