Johnny Depp, Batman či Jan Žižka patří mezi nejgooglovanější pojmy roku

Johnny Depp, Batman či Jan Žižka patří mezi nejgooglovanější pojmy roku | Fandíme filmu
Walt Disney Pictures
Projděte si výčet filmů a filmových osobností, které v letošním roce patřily k nejvyhledávanějším.

Jedním z pravidelných zpestření každoročního prosincového bilancování je přehled pojmů, které uživatelé hledali nejvíc na Googlu. Mezi trendy jde najít i vyhledávání z filmového světa, tak se pojďme podívat, o jaké osobnosti a filmy byl letos největší zájem.

Do desítky úplně nejvyhledávanějších pojmů roku se na 9. místě dostal Jeffrey Dahmer. O známém vrahovi Netflix nabídl extrémně úspěšnou minisérii. Mezi nejvyhledávanější zprávy patřily výsledky soudu Johnnyho Deppa s Amber Heard (7. místo) a facka Willa Smithe na Oscarech (9. místo).

Deset nejhledanějších filmů:

  1. Thor: Love and Thunder
  2. Black Adam
  3. Top Gun: Maverick
  4. The Batman
  5. Encanto
  6. Brahmāstra: Part One – Shiva
  7. Jurassic World: Dominion
  8. K.G.F: Chapter 2
  9. Uncharted
  10. Morbius

U většiny z desítky asi není příliš třeba dodávat, jak se do žebříčku dostaly. Thor, Batman či Jurský svět jsou prostě velké kino hity. Animované Encanto od Disneyho se stalo velkým hitem na domácím videu a popularitu nabralo také díky oblíbenému písničkovému soundtracku. Brahmāstra a KGF jsou indické filmy. Lze očekávat, že do budoucna takových uvidíme v tabulce víc a víc. Je možné, že Uncharted se tabulce umístilo proto, že se vyhledávání filmu nedají až tak dobře odlišit od vyhledávání videoherní předlohy. Zřejmě největší pozornost ve výčtu budí Morbius, tedy film měl (vzhledem ke svojí velikosti) jen minimální návštěvnost. Můžeme spekulovat o tom, že se potenciální diváci snažili zjistit, co to vlastně proboha má být. Když to konečně vypátrali, tak se ukázalo, že rčení „špatná reklama je lepší než žádná“ nemusí v praxi nutně platit…

Deset nejhledanějších herců:

  1. Johnny Depp
  2. Will Smith
  3. Amber Heard
  4. Chris Rock
  5. Jada Pinkett Smith
  6. Joseph Quinn
  7. Evan Peters
  8. Andrew Garfield
  9. Julia Fox
  10. Ezra Miller

Herecká desítka také dává smysl. Většina jmen se do vyhledávání dostala kvůli skandálům: Depp, oba manželé Smithovi, Heard, Rock, Miller...o jejich kauzách jste asi slyšeli. Julia Fox začala randit s Kanye Westem. Joseph Quinn prorazil v seriálu Stranger Things, Evana Peterse poznal svět jako Dhamera. Andrew Garfield zřejmě ještě těžil z návratu do role Spider-Mana, vedle toho byl nominovaný na Oscara a hrál v seriálu Ve jménu nebes.

Několik herců potom proniklo také do žebříčku celosvětově nejvyhledávanějších osobností. Konkrétně to byli Depp (1. příčka), Smith (2. příčka), Heard (3. příčka) a Chris Rock (5. příčka). Sedmou nejvyhledávanější osobností roku se stala podvodnice Anna Sorokin, jejíž příběh letos představil celosvětovému publiku seriál od Netflixu.

Pokud jde o úmrtí slavných osobností, tak mezi ty nejvyhledávanější se dostali herci Betty White, Anne Heche, Bob Saget, Olivia Newton-John a Ray Liotta.

Přesuňme se do Česka. Tady se mezi nejvyhledávanější termíny dostaly seriály Stranger Things (6. nejvyhledávanější pojem) a Devadesátky (10), reality show Survivor (7) a HBO Max (8). Mezi nejhledanější zesnulé patřili Anne Heche (2), Josef Abrhám (3) a Josef Somr (5). Je zajímavé, že dva české herecké velikány přeskočila u nás nepříliš známá americká herečka, nicméně tady si to můžeme vysvětlovat tím, za jak katastrofických podmínek Anne zemřela.

Deset nejhledanějších českých filmů a pořadů:

  1. Survivor
  2. Devadesátky
  3. Marie Terezie
  4. Jan Žižka
  5. Like House 3
  6. Zoo
  7. Love Island
  8. Vyšehrad
  9. Peče celá země
  10. Špunti na cestě

Jak sami vidíte, z české tvorby Čechy zajímá spíš televize než filmy. Ve vyhledávání se navíc umístily hned tři reality show a jeden pořad o vaření. V top desítce jsou pouhopouhé DVA celovečerní filmy, přičemž Vyšehrad navazuje na seriál a Žižka je nejdražší film české historie.

Titulní foto: Johnny Depp v Pirátech z Karibiku

Zdroje: Google I, II

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu