Po vážné autonehodě zemřela herečka Anne Heche

Po vážné autonehodě zemřela herečka Anne Heche | Fandíme filmu
NBC
Herečka známá ze Šesti dní, sedmi nocí, z Mužů na stromech, Sopky nebo Vrtěti psem už není mezi námi.

Ve věku 53 let zemřela v pátek odpoledne (kalifornského času) herečka Anne Heche. Herečka měla 5. srpna v Los Angeles vážnou autonehodu. Při té narazila do rodinného domu. Dle dostupných informací jela vysokou rychlostí a pod vlivem omamných látek. Náraz byl tak vážný, že poškodil statiku domu. Vypukl požár, z něhož se herečku podařilo vyprostit teprve po více než hodině, s vážnými popáleninami. Heche byla převezena do nemocnice v kritickém stavu. Obyvatelka domu naštěstí utrpěla pouze lehká zranění a podařilo se zachránit i její zvířata. Herečka byla v kómatu s vážným poraněním plic a 11. května její zástupci oznámili, že kvůli tomu, jak dlouho byl její mozek bez kyslíku, se nepředpokládá, že by mohla svá zranění přežít. Dále ji lékaři udržovali při životě, aby dle jejího přání mohlo být posouzeno, zda by byly některé z jejích orgánů vhodné k darování. Ještě ten den byla oznámena mozková smrt a 12. srpna byla Heche odpojena od přístrojů.

Anne se narodila v roce 1969 v Ohiu, do chudé rodiny. Měla čtyři sourozence, přičemž bratr Nathan zemřel při autonehodě (herečka mínila, že spáchal sebevraždu). Heche byla přesvědčená, že její otec trpěl nějakou formou sexuální poruchy, popřípadě že u něj nevyrovnanost s vlastní sexualitou vyústila v deviantní chování. Od útlého věku do jejích dvanácti let ji otec znásilňoval. Ačkoliv nikdy nepřiznal, že jej přitahují muži, měl řadu milenců a když mu bylo 45 let, zemřel na AIDS. Anne bylo 13 let.

Jako dítě vypomáhala rodině s finanční situací. Ve 12 letech vystupovala v restauraci, kde se hostům hrálo divadlo. V 16 letech si jí ve školní hře všiml agent a domluvil jí první casting. V té době jí však matka zakázala se o roli ucházet. Zřejmě považovala svět filmařů za amorální a chtěla, aby dcera dokončila střední školu. Těsně před maturitou dostala nabídku na dvojroli v soap opeře Another World. Matka se ji opět snažila zastavit, ale Anne nabídku přijala a v seriálu vystupovala ve více než 70 epizodách v letech 1987-1992. Za svůj výkon získala cenu Emmy.

Svou první filmovou roli dostala v televizním snímku O Pioneers! (1992), poprvé v kinech ji diváci mohli vidět o rok později v Dobrodružstvích Hucka Finna. Její kariéra začala nabírat obrátky v roce 1996, kdy se objevila ve společensky důležitém snímku Kdyby zdi mohly mluvit a v indie kultovce Řeči, řeči... V roce 1997 už si zahrála po boku Johnnyho Deppa v Krycím jménu Donnie Brasco, ve Vrtěti psem s Hoffmanem, De Nirem a Harrelsonem, dále v Sopce a Tajemství loňského léta.

Také v roce 1998 nebyla o zajímavé příležitosti nouze. Šest dní, sedm nocí byla dobrodružná romantická komedie s Harrisonem Fordem, ačkoliv právě v té době se začal veřejně řešit vztah Heche s Ellen DeGeneres. Gus Van Sant ji také obsadil do remakeu Psycha. Po přelomu letopočtu začala hrát divadlo a měla výraznější role spíš v seriálech než ve filmech. Vystupovala v Ally McBeal, Everwoodu a Plastické chirurgii s. r. o. V letech 2006-2008 měla hlavní roli Mužích na stromech a následně v letech 2009-2011 jednu z hlavních rolí v Hung – Na velikosti záleží.

V minulé dekádě opět měla role v několika známějších celovečerních filmech, jako byly Benga v záloze, Policejní divize Rampart nebo Pařba v zapadákově. Celkově ale opět dostávala zajímavější příležitosti spíše na malé obrazovce. Postupně vystupovala v The Michael J. Fox Show, propůjčila hlas pro oblíbený animovaný seriál Legenda Korry a posléze ještě přibyly seriály Za nepřátelskou linií či Policie Chicago. V roce 2020 vystupovala v americké obdobě Stardance.

Naposledy byla k vidění ve snímku 13 Minutes (2021) nebo seriálu All Rise (2022). Do budoucna si premiéru odbude ještě necelá desítka projektů, které Anne před svou smrtí stihla dotočit. Nejzajímavěji z nich působí asi minisérie The Idol, kterou připravuje hudebník The Weekend.

Upřímnou soustrast pozůstalým a čest její památce.

Titulní foto: Anne Heche v seriálu Policie Chicago

Zdroje: Deadline, Los Angeles Times

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest