Zemřela Olivia Newton-John, hvězda Pomády

Zemřela Olivia Newton-John, hvězda Pomády | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Úspěšná zpěvačka a herečka už není mezi námi.

Ve věku 73 let zemřela zpěvačka a herečka Olivia Newton-John. Veřejnosti to oznámil její manžel. Olivia zemřela v poklidu, na ranči v jižní Kalifornii v pondělí ráno obklopena rodinou a přáteli. Příčina smrti nebyla uvedena, nicméně americká média píší, že herečka podlehla rakovině prsu, kterou s přerušením posledních 30 let trpěla. Poprvé se u ní nádor objevil v roce 1992. Z rakoviny se vyléčila, avšak v roce 2013 se nádor vrátil a rozšířil se dál do jejího těla.

Newton-John se narodila v roce 1948 ve Velké Británii, kam její prarodiče uprchli před nacisty. Otec byl agentem MI5 a později učitelem. Když Olivii bylo šest, rodina emigrovala do Austrálie. Už ve 14 letech začala veřejně vystupovat jako zpěvačka. Postupně se přes různé televizní pořady a talentovou soutěž v 60. letech dostala k příležitosti působit profesionálně v Británii. Roku 1971 vydala první sólovou desku a první hit.

Už od 60. let také hrála. Roku 1965 vystupovala v televizním snímku Funny Things Happen Down Under, skutečnou superhvězdu z ní udělala filmová adaptace divadelního muzikálu Pomáda z roku 1978. Podobný úspěch v Hollywoodu se pak už nikdy neopakoval. Z její další herecké kariéry stojí za zmínku Xanadu z roku 1980, roku 1983 se ve snímku Dva podobní znovu sešla na plátně s Johnem Travoltou a v roce 1990 ji režíroval ve snímku Maminku pod stromeček legendární George Miller. Svou poslední filmovou roli měla před dvěma lety ve filmu Krokodýl Dundee rytířem.

Upřímnou soustrast pozůstalým a čest její památce.

Foto: Olivia Newton-John ve filmu Pomáda

Zdroje: Variety, TMZ

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest