Alita: Bojový Anděl – Pokračování je stále v přípravě

Alita: Bojový Anděl – Pokračování je stále v přípravě | Fandíme filmu
20th Century Fox
Zobrazit další 3 obrázky
Fanoušci kybernetické zabijačky mohou doufat, že se jednoho dne opravdu vrátí na plátna.

Včera proběhla světová slavnostní premiéra Avatara: The Way of Water (první ohlasy zde). Na červeném (modrém) koberci redaktor magazínu Deadline chytil producenta Jona Landaua. Nesměřoval ho žádným konkrétním směrem, ale položil mu obecnou otázku – zda krom pokračování Avatara pracuje na čemkoliv dalším. A Landau sám od sebe prozradil, že stále hodlá natočit pokračování Ality: Bojového Anděla. Rádi by se k ní s kolegy vrátili a baví se o ní s režisérem Robertem Rodriguezem. Jon doufá, že jednoho dne pokračování skutečně vznikne.

První Alita byla uvedená do kin v roce 2019. Připomeňme, že projekt byl dlouhou dobu vysněnou látkou Jamese Camerona. Ten před lety zakoupil práva ke komiksové předloze, napsal scénář a rozhodoval se, zda natočí Alitu nebo Avatara. Vyhrál to Avatar a Alitu po čase James přenechal režiséru Rodriguezovi. Snímek měl rozpačité přijetí, když na něm kritici našli mnoho dobrého, ale k celkové výstavbě vyprávění měli své výhrady.

Diváci to asi cítili podobně, když se při stosedmdesátimilionovém rozpočtu podařilo utržit pouze zhruba 405 milionů dolarů. Více než čtvrtina té částky navíc přišla z Číny, ze které filmaři dostávají z každé prodané vstupenky daleko menší podíl, než ze všech ostatních zemí světa. Snímek tak zřejmě skončil někde na hraně, kdy se po započtení příjmů z domácího videa, televizních vysílacích práv apod. možná nakonec s odřenýma ušima zaplatil. Pro studiu to však znamenalo velkou investici, spoustu práce a minimální zisk. Nikdo vám s jistotou neřekne, zda pokračování může v tomhle směru cokoliv zlepšit, a tak není překvapivé, že se jej dosud zrealizovat nepodařilo. Ale kdo ví, pokud Avatar 2 vydělá obří peníze, tak třeba budou mít Landau a jeho produkční parťák Cameron v Hollywoodu opět silnější slovo a druhou Alitu se jim skutečně podaří protlačit.

Alita Battle Angel vychází ze stejnojmenné mangy a animovaného seriálu. Odehrává se v postapokalyptickém 26. století, ve kterém kybernetický doktor objeví na skládce poničeného ženského kyborga. Opravená dívka si nepamatuje vůbec nic, kromě výcviku smrtícího bojového umění. Stává se lovkyní odměn a likviduje nebezpečné kriminálníky. V rámci akčního příběhu mladá žena objevovuje sebe samu a možná i najde lásku. V hlavní roli Rosa Salazar, dále hráli Christoph Waltz, Keean Johnson, Jennifer Connelly, Mahershala Ali, Jeff Fahey, Jackie Earle Haley, Eiza González, Ed Skrein, Casper Van Dien, Lana Condor a Jorge Lendeborg Jr. Režíroval Robert Rodriguez, scénář napsali James Cameron a Laeta Kalogridis.

Foto: První Alita: Bojový Anděl

Zdroj: Deadline

Galerie: 4

Alita: Bojový Anděl – Pokračování je stále v přípravě | Fandíme filmu Alita: Bojový Anděl – Pokračování je stále v přípravě | Fandíme filmu Alita: Bojový Anděl – Pokračování je stále v přípravě | Fandíme filmu Alita: Bojový Anděl – Pokračování je stále v přípravě | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest