Mickey 17: Vesmírné klonování Roberta Pattinsona má první teaser a datum premiéry

Mickey 17: Vesmírné klonování Roberta Pattinsona má první teaser a datum premiéry | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 1 obrázek
Představitele Batmana čeká těžká fuška na vesmírné základně. Záda mu kryje oscarový režisér.

Režisér Bong Joon Ho má za sebou oscarového Parazita, z Roberta Pattinsona se stal Batman. Na jejich spolupráci je tak spousta fanoušků zvědavá. Ve snímku Mickey 17 Pattinson hraje klonovaného pracovníka na základně v hlubokém vesmíru. Aktuálně studio Warner Bros. oznámilo, kdy novinku uvidíme a zveřejnilo první teaser.

A v tomhle případě jde skutečně o teaser v tom pravém slova smyslu. Z vyprávění nebylo odhaleno prakticky vůbec nic a kdo ví, zda předložený záběr nevznikl jen pro potřeby marketingu. Ale stejně tak může být ukázka přímo z filmu – potenciálně jde o moment, kdy se nový klon probouzí do služby. Ukázka naznačuje, že v estetické rovině dokáže Bong Joon Ho na poli sci-fi přinést zajímavou podívanou.

Co je ale nejpodstatnější, ukázka odhalila datum premiéry filmu. Novinka bude uvedena bohužel až přespříští rok. Konkrétně 29. března 2024. U nás tedy pravděpodobně o den dříve, protože v Česku a na Slovensku nejsou premiéry do kin nasazovány v pátek, ale ve čtvrtek. A u podobně velkých bijáků obvykle platí, že jsou na většině světových trhů uvedeny ve stejném týdnu. Prozatím v daném termínu do kin míří pouze animák Spider-Man: Beyond the Spider-Verse, tak snad pro oba dva snímky bude k dispozici dostatek divácké pozornosti.

Závěrem ještě jedna zdánlivě kosmetická, avšak potenciálně zásadní změna. Snímek se bude jmenovat Mickey 17, nikoliv Mickey7, jako knižní předloha. To signalizuje, že vzniklo daleko víc klonů, než události dospěly k začátku aktuálního příběhu.

Mickeyho 17 režíruje Bong Joon Ho, který jej napsal na základě knižní předlohy Mickey7. V hlavních rolích vystupují Robert Pattinson, Steven Yeun, Mark Ruffalo, Toni Collette, Naomi Ackie. Datum premiéry je stanoveno na 29. 3. 2024.

V knižním sci-fi thrilleru od Edwarda Ashtona je Mickey7 tzv. „Postradatelný“. Je to zbytný zaměstnanec na lidské expedici vyslané kolonizovat ledový svět Niflheim. Kdykoliv je potřeba splnit nějakou misi, která působí příliš nebezpečně, nebo snad dokonce sebevražedně, posádka se obrátí na Mickeyho. Když jedna verze zemře, regeneruje se v novém těle i s většinou dosavadních vzpomínek. Po šesti smrtích Mickey7 velice dobře chápe svůj úděl a to, proč tahle koloniální pozice byla jediná neobsazená, když se hlásil o práci.

Během rutinní průzkumné mise se Mickey7 ztratí a je považovaný za mrtvého. Původní živá forma planety Niflheim mu překvapivě pomůže najít cestu zpátky na základnu, ale když se tam konečně dostane, jeho osud už je zpečetěný. Do služby se jako nový Postradatelný už stačil nahlásit příští klon, Mickey8. Na duplicitní Postradatelné se všeobecně hledí s despektem, a pokud by se nějaký takový objevil, pravděpodobně bude vhozený do recyklátoru, aby se využil jako zdroj proteinu.

Mickey se tak snaží svého dvojníka před zbytkem kolonie utajit. Život na Niflheimu se mezitím mění k horšímu. Atmosféra přestává být pro lidi snesitelná, docházejí zásoby jídla a teraformování se příliš nedaří. Domorodý život zkoumá svoje nové sousedy se stále větší zvědavostí a velitel Marshall má z té zvědavosti celkem obavy. Přežití obou dvou druhů bude nakonec záviset na Mickeym7. Tedy, za předpokladu, že se mu podaří vyhnout definitivní smrti.

Podklady a foto: Warner Bros.

Galerie: 2

Mickey 17: Vesmírné klonování Roberta Pattinsona má první teaser a datum premiéry | Fandíme filmu Mickey 17: Vesmírné klonování Roberta Pattinsona má první teaser a datum premiéry | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest