Space Oddity: V nové sci-fi hrdinu láká osidlování Marsu

Space Oddity: V nové sci-fi hrdinu láká osidlování Marsu | Fandíme filmu
Samuel Goldwyn Films
Zobrazit další 2 obrázky
Občas má člověk chuť utéct od všeho na úplně jinou planetu. Mladý Alex dostane šanci.

Nové sci-fi drama, pojmenované Space Oddity, se odehrává v blízké budoucnosti, kde ústřední hrdina Alex touží cestovat do vesmíru. A díky privátně financovanému projektu pro kolonizaci Marsu konečně dostává svou příležitost. Zatímco se připravuje na svůj let, potkává Daisy, holku, co se přistěhovala do jeho malého města, aby začala znovu. Dva svérázové si k sobě nacházejí cestu. Pojí je temná minulost, kterou se každý zvlášť snaží překonat. V jednu chvíli Alex začne pochybovat o tom, zda je společnost schopná naplnit své sliby ohledně vesmírných letů a květinová farma jeho rodičů se dostává do potíží. Alex tak začíná přemýšlet, zda bude jednodušší se postavit vlastní minulosti, nebo odletět ke hvězdám.

Hlavní roli ztvárnil Kyle Allen, Daisy hraje Alexandra Shipp. Dále ve snímku vystupují Madeline Brewer (Příběh služebnice), Carrie Preston (Dobrý boj), Simon Helberg (Teorie velkého třesku) a Kevin Bacon. To je mimochodem dlouholetý manžel režisérky filmu Kyry Sedgwick. Kyra je známá především jako herečka, diváci si ji mohou pamatovat ze seriálů Closer nebo Brooklyn 99. Jako režisérka zatím natočila jen zapadlý snímek Story of a Girl. Scénář od Rebeccy Banner se před natáčením umístil na Black Listu, výročně publikovaném seznamu nejlepších dosud nenatočených scénářů.

Snímek má za sebou festivalovou premiéru, recenze k němu však nebyly příliš přívětivé. Několik kritiků chválí optimismus, který Space Oddity přináší a obecně práci s emocemi ústředních postav. Přísnější recenzenti filmu vyčítají, že je dost melodramatický, neoriginální a nedrží příliš pohromadě, když se snaží spojit osobní příběh a varování před klimatickými problémy. Aktuálně o film začínají projevovat zájem světoví distributoři, tak třeba se brzy dočkáme nějakého traileru a uděláme si o snímku bližší obrázek.

Foto: Samuel Goldwyn Films

Zdroje: Deadline, Kyle Allen

Galerie: 3

Space Oddity: V nové sci-fi hrdinu láká osidlování Marsu | Fandíme filmu Space Oddity: V nové sci-fi hrdinu láká osidlování Marsu | Fandíme filmu Space Oddity: V nové sci-fi hrdinu láká osidlování Marsu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest