The Boy in the Woods: Malý kluk se v lese schovává před německými vojáky

The Boy in the Woods: Malý kluk se v lese schovává před německými vojáky | Fandíme filmu
Myriad Pictures
Zobrazit dalších 10 obrázků
Válečný film podle skutečných událostí představí příběh kluka, který za války dokázal osamocený přežít v lesích.

Maxwell Smart se narodil jako Oziac Fromm v roce 1930. Někde se uvádí, že se narodil v Praze, jinde, že ve městě Bučač, které se nachází asi 100 km od Lvova, na území, které ještě před druhou světovou válkou náleželo k Polksu. Max každopádně strávil své dětství v Bučači, kde žil poměrně normálním životem, dokud město nepřepadli Němci. Většina lidí z několikatisícové židovské komunity byla vyhlazena, Oziac patřil mezi několik málo těch, kterým se jako zázrakem podařilo přežít. Své vzpomínky popsal v knize The Boy in the Woods: A True Story of Survival During the Second World War (Chlapec v lesích: Pravdivý příběh o přežití druhé světové války).

Podle knihy vzniká celovečerní film The Boy in the Woods (Chlapec v lesích). V tom jedenáctiletý chlapec unikne jisté smrti, když mu matka při nasedání do transportního náklaďáku nakáže, aby utekl. Chlapce se ujme farmář Jaško, avšak jak se kontroly zpřísňují, je Jaško ve strachu o vlastní rodinu nucený chlapce poslat pryč. Max se obtížně snaží přežít ve strašidelných a nebezpečných lesích, kde se spřátelí s dalším uprchlým židovským chlapcem, Jankem, spolu se kterým v divočině statečně unikají nacistům.

Jetty Klyne (Tommy Maximoff z marvelovek) vystupuje jako Max, Richard Armitage (Thorin z Hobita) jako Jaško. David Kohlsmith (malý Billy ze Shazama) hraje Janka a dále ve snímku vystupují Masa Lizdek nebo Chrstopher Heyerdahl. Snímek napsala a režíruje Rebecca Snow, která dosud točila převážně dokumenty, často s druhoválečnou tematikou. Ve snímku Hitlerovi navzdory už se dokonce Maxwellovu příběhu částečně věnovala. Natáčení probíhalo poslední zhruba měsíc v Kanadě a už je dokončené, takže by teoreticky mohl být snímek k vidění už v příštím roce. Dole v galerii najdete uveřejněné fotky ze zákulisí, na té první je s herečkou Matiou Jackett dokonce i sám Maxwell Smart, který se na filmaře přijel podívat.

Foto: Myriad Pictures, Matia Jackett, Rebecca Snow, Helcio Pugliese

Zdroj: Deadline

Galerie: 11

The Boy in the Woods: Malý kluk se v lese schovává před německými vojáky | Fandíme filmu The Boy in the Woods: Malý kluk se v lese schovává před německými vojáky | Fandíme filmu The Boy in the Woods: Malý kluk se v lese schovává před německými vojáky | Fandíme filmu The Boy in the Woods: Malý kluk se v lese schovává před německými vojáky | Fandíme filmu The Boy in the Woods: Malý kluk se v lese schovává před německými vojáky | Fandíme filmu The Boy in the Woods: Malý kluk se v lese schovává před německými vojáky | Fandíme filmu The Boy in the Woods: Malý kluk se v lese schovává před německými vojáky | Fandíme filmu The Boy in the Woods: Malý kluk se v lese schovává před německými vojáky | Fandíme filmu The Boy in the Woods: Malý kluk se v lese schovává před německými vojáky | Fandíme filmu The Boy in the Woods: Malý kluk se v lese schovává před německými vojáky | Fandíme filmu The Boy in the Woods: Malý kluk se v lese schovává před německými vojáky | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest