The Disappearance: Hon ďábelského doktora Mengeleho se dočká zfilmování

The Disappearance: Hon ďábelského doktora Mengeleho se dočká zfilmování | Fandíme filmu
Netflix
Nechvalně proslulý „Anděl smrti“ našel svého představitele a chystá se před kamery.

Mezi nejznámější představitele nacistických zvěrstev patří doktor Josef Mengele, přezdívaný Anděl smrti. Doktor medicíny a antropologie poslal do plynové komory přes 400 tisíc vězňů. Od roku 1943 působil v koncentračním táboře v Osvětimi, kde prováděl na vězních zvrácené experimenty. Po válce se mu podařilo uprchnout do Jižní Ameriky. Nikdy nebyl dopaden a postav před soud.

 

Právě Mengeleho život na útěku ztvární chystaný celovečerní film The Disappearance (Zmizení), který vychází z knihy Zmizení Josefa Mengeleho od Olivera Gueze. Chystaný snímek má ambice provokovat a ztvární události z pohledu samotného Mengeleho. Děj bude sledovat jeho útěk z Argentiny přes Paraguay až do brazilské džungle.

Představitel hlavní role se hledal po celé Evropě a nakonec do ní byl obsazený Němec August Diehl. Po začátcích kariéry v Německu následovala hollywoodská šance, kdy během let dostal příležitost si zahrát v Hanebných parchantech, Saltové, Spojencích nebo Skrytém životě.

Film natočí ruský režisér Kirill Serebrenikov, který se po napadení Ukrajiny rozhodl Rusko opustit a žije momentálně v Německu. Vidět jste od něj mohli vidět filmy jako (M)učedník, Léto nebo U Petrovových řádí chřipka. Scénář napsal společně s Guezem. Půjde o jeho dosud největší film, který se bude točit v Německu, Mexiku, Brazílii nebo Uruguayi. Kamery by se měly rozeběhnout příští rok v červnu.

Titulní foto je ilustrační - August Diehl ve filmu Mnichov: Na prahu války

Zdroj: Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest