Útěk z New Yorku čeká nové zfilmování, známe režiséry

Útěk z New Yorku čeká nové zfilmování, známe režiséry | Fandíme filmu
AVCO Embassy Pictures
Zobrazit další 2 obrázky
Kultovní dystopické béčko s Kurtem Russellem bude přepracované pro 21. století.

od roku 2013 píšeme čas od času o tom, že se chystá nový Útěk z New Yorku (Escape from New York). Teď se téma jako bumerang vrací. Magazín Deadlin přinesl zprávu, že 20th Century Studios chystají projekt, který je označovaný jako „restart“.

Podrobnosti o tom, zda půjde o remake nebo nějaké volné pokračování zatím nejsou známy, nicméně projekt dostal režiséra. Nebo přesněji řečeno hned několik režisérů. Snímek připravuje partička, která si říká Radio Silence. Členy kolektivu jsou Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett a Chad Villella. Skupina je podepsaná pod Zrozením ďábla, Krvavou nevěstou nebo letošním Vřískotem 5. Momentálně dokončuje Vřískot 6.

Scenárista filmu se momentálně hledá, jedním z producentů bude John Carpenter, který natočil původní Útěk z New Yorku. Ten vznikl v roce 1981. Odehrává se v dystopickém světě, kde se z Manhattanu stalo obří vězení. Zločinnou komunitou zmítá anarchie a právě do téhle odříznuté a nebezpečné oblasti havaruje letadlo prezidenta Spojených států. K jeho záchraně je vyslaný drsný válečný veterán Snake Plissken, jehož tehdy ztvárnil mladý Kurt Russell. Pro specifickou atmosféru, synťákový hudební doprovod, osmdesátkovou akci a dnes již klasické hlášky se stal snímek kultovním. V roce 1996 vzniklo pokračování a film ovlivnil celou řadu dalších děl, mezi nimiž jsou nejvýraznější asi videoherní série Metal Gear a zásadní cyberpunkový román Neuromancer.

Foto: Původní Útěk z New Yorku

Zdroj: Deadline

Galerie: 3

Útěk z New Yorku čeká nové zfilmování, známe režiséry | Fandíme filmu Útěk z New Yorku čeká nové zfilmování, známe režiséry | Fandíme filmu Útěk z New Yorku čeká nové zfilmování, známe režiséry | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest