The Devil Conspiracy: V Česku vznikla hororová akce o boji andělů se silami zla

The Devil Conspiracy: V Česku vznikla hororová akce o boji andělů se silami zla | Fandíme filmu
Samuel Goldwyn Films
Zobrazit dalších 11 obrázků
Pusťte si trailer nového filmu, který míchá Constantina, Šifru mistra Leonarda, satanské horory a povědomé české lokace.

Snímek The Devil Conspiracy pojednává o pokusu o naklonování Krista a slibuje „válku andělů u nás na Zemi“. Křesťanská mytologie je bohatá a nabízí v tomhle směru rozsáhlé možnosti inspirace. Práce s artefakty dává vzpomenout na romány Dana Browna, spojení akčních prvků s hororem potom třeba na Constantina s Keanu Reevesem nebo na Konec světa se Schwarzeneggerem.

Ve zveřejněném traileru je patrné, že snímek neměl ten nejvyšší rozpočet, což může válku mezi dobrem a zlem poněkud brzdit, na druhou stranu má film pro našince zásadní přidanou hodnotu: Krom scén točených v Turíně se natáčelo v Praze a na dalších místech ČR. A co víc, zatímco obvykle si zahraniční štáby na klíčové tvůrčí pozice dosadí mezinárodní personál a v Česku najmou lidi spíš na fyzické zajištění produkce, tak v případě The Devil Conspiracy je to jinak. Režisér, scenárista i představitelé hlavních rolí jsou cizinci, ale jinak dostala příležitost celá řada českých profesionálů.

Hlavním kameramanem byl Milan Chadima (Sněženky a machři po 25 letech, Klauni, ale také zahraniční snímek Hostel nebo sekundární štáb u filmů jako Letopisy Narnie: Princ Kaspian či Underworld: Krvavé války). Vizuálním zpracováním byl pověřen Ondřej Lipenský, který v minulosti dokázal od zbytku české tvorby výrazným způsobe odlišit Přání k mání nebo Domestika. Pokud jde o jeho zahraniční projekty, tak jako člen výtvarného týmu Králíčka Jojo byl nominován na cenu amerického cechu filmové výpravy (Art Directors Guild). Vedoucím výpravy byl Petr Kuneš, který stejnou pozici zastával u The Falcon and The Winter Soldier nebo u Carnival Row. Dekorace zajistil Petr Zůza (Habermanův mlýn). Kostýmy navrhl Josef Čechota (Grandhotel, Mamon, Anthropoid) a na celé řadě dalších klíčových pozic pracovali taktéž Češi. Lokální část produkce zajistila společnost Czech Anglo Pictures, která se tu momentálně stará o výrobu Balleriny, nového filmu ze světa Johna Wicka.

Ve snímku The Devil Conspiracy (Ďábelské spiknutí), dříve známém také pod názvem Devil (Ďábel) vynalezne mocná biotechnologická společnost průlomovou technologii, která jí umožňuje naklonovat libovolnou historickou osobnost. Stačí jí k tomu i pouhý zlomek DNA. Za společnosti stojí satanistická sekta, která ukradne Turínské plátno, aby se dostala ke Kristově DNA. Ježíšův klon má posloužit jako nejvyšší možná obětina samotnému ďáblu. Na Zem proto přichází archanděl Michael, který se nezastaví před ničím, dokud ďábelské spiknutí nerozdrtí.

V hlavních rolích vystupují Alice Orr-Ewing, Joe Doyle, Eveline Hall, Peter Mensah, Joe Anderson, Brian Caspe a James Faulkner. České herce zastupuje kupříkladu Pavel Kříž. Režíroval Nathan Frankowski (To Write Love on Her Arms), scénář napsal Ed Alan. Snímek bude uvedený 13. ledna do amerických kin, o další mezinárodní distribuci zatím nemáme zprávy.

Podklady a foto: Samuel Goldwyn Films

Galerie: 12

The Devil Conspiracy: V Česku vznikla hororová akce o boji andělů se silami zla | Fandíme filmu The Devil Conspiracy: V Česku vznikla hororová akce o boji andělů se silami zla | Fandíme filmu The Devil Conspiracy: V Česku vznikla hororová akce o boji andělů se silami zla | Fandíme filmu The Devil Conspiracy: V Česku vznikla hororová akce o boji andělů se silami zla | Fandíme filmu The Devil Conspiracy: V Česku vznikla hororová akce o boji andělů se silami zla | Fandíme filmu The Devil Conspiracy: V Česku vznikla hororová akce o boji andělů se silami zla | Fandíme filmu The Devil Conspiracy: V Česku vznikla hororová akce o boji andělů se silami zla | Fandíme filmu The Devil Conspiracy: V Česku vznikla hororová akce o boji andělů se silami zla | Fandíme filmu The Devil Conspiracy: V Česku vznikla hororová akce o boji andělů se silami zla | Fandíme filmu The Devil Conspiracy: V Česku vznikla hororová akce o boji andělů se silami zla | Fandíme filmu The Devil Conspiracy: V Česku vznikla hororová akce o boji andělů se silami zla | Fandíme filmu The Devil Conspiracy: V Česku vznikla hororová akce o boji andělů se silami zla | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest