Osvobození: Will Smith trpí v novém traileru otrockého velkofilmu

Osvobození: Will Smith trpí v novém traileru otrockého velkofilmu | Fandíme filmu
Apple TV+
Zobrazit dalších 5 obrázků
Lámané tělo a nezlomný duch jsou hlavními tématy historického snímku, v němž Smith povstane proti útisku.

Jeden ze snímků, který se v letošním roce bude snažit promluvit do oscarového zápolení, bude historické drama Osvobození (Emancipation). Will Smith si v něm zahrál otroka, který během občanské války prchá před krutými otrokáři napříč bažinami. Nově zveřejněný trailer se opět snaží zachytit krutost plantážníků i nehostinnost močálů. Osobně si nejsem úplně jistý, jestli z upoutávky odkapává ta potřebná míra zmaru, jakou se tvůrci snaží v divácích evokovat. Všechno působí vzhledem ke zvolenému tématu podivně učesaně. Snad nás od situace odosobňuje zvolený černobílý obraz? Nebo až příliš vzletné proslovy hlavního hrdiny? Dejte v komentářích vědět, jak upoutávka působí na vás.

Jinak je patrné, že je film rozmáchlý, na výpravě se nešetřilo a Smith nás protáhne z plantáží, přes mokřady, až na válečné bojiště, kde zastánci otrokářství mohou dostat co proto. Will zřejmě po většinu stopáže nesleze z obrazovky, zatímco Charmaine Bingwa v roli milované partnerky nejspíš bude promlouvat hlavně ve vzpomínkách, aby měl film také nějakou tu ženskou postavu. Jinak bude z představitelů vedlejších rolí stěžejní především Ben Foster, který představuje ústředního antagonistu. Zatím nebyly zveřejněné žádné recenze, pouze se pořádají projekce pro nejrůznější veřejně známé osobnosti (ať už z kultury nebo politiky), odkud přicházejí pozitivní reakce. Za pár týdnů uvidíme, jestli film bude podobně působit i u nás v Evropě, kde nemáme americkou otrokářskou historii tak silně zadřenou pod kůží. Apple TV+ film nabídne 9. prosince.

Dole v galerii najdete nejnovější fotografie.

Will Smith ve snímku Osvobození (Emancipation) vystupuje jako otrok na útěku jménem Peter. Ten se v době americké občanské války snaží prodrat skrze louisianské močály na svobodu. Bohužel, na záda mu dýchají krutí a nesmlouvaví lovci otroků. Snímek je inspirovaný skutečným příběhem otroka jménem George. Fotky jeho zad zničených bičováním v roce 1863 obletěly svět a daly zastáncům zrušení otroctví do rukou důkaz toho, že se plantážníci chovají k otrokům krutě. Dále hrají Ben Foster, Charmaine Bingwa, Gilbert Owuor, Mustafa Shakir nebo Steven Ogg. Scénář napsal William N. Collage, režíruje Antoine Fuqua. Snímek uvede 9. prosince Apple TV+.

Podklady a foto: Apple TV+

Galerie: 6

Osvobození: Will Smith trpí v novém traileru otrockého velkofilmu | Fandíme filmu Osvobození: Will Smith trpí v novém traileru otrockého velkofilmu | Fandíme filmu Osvobození: Will Smith trpí v novém traileru otrockého velkofilmu | Fandíme filmu Osvobození: Will Smith trpí v novém traileru otrockého velkofilmu | Fandíme filmu Osvobození: Will Smith trpí v novém traileru otrockého velkofilmu | Fandíme filmu Osvobození: Will Smith trpí v novém traileru otrockého velkofilmu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest