Gran Turismo: Závodní film už se točí

Gran Turismo: Závodní film už se točí | Fandíme filmu
Sony
Zobrazit další 3 obrázky
Jsou tu první snímky z natáčení velkého automobilového bijáku inspirovaného videoherním hitem pro Playstation.

Podle některých zpráv se závodní film Gran Turismo točil v maďarské Budapešti už v říjnu, oficiálně první klapku oznámila produkce teď. Je možné, že dosud točil sekundární štáb, probíhaly přípravy, nebo se připravovala nějaká ojedinělá scéna, kterou bylo z libovolných důvodů třeba dokončit s předstihem. Teď s jistotou můžeme říci, že jednoznačně už točí i režisér Neill Blomkamp a představitelé hlavních rolí.

Studio Sony spolu se zprávou zveřejnilo i novou krátkou anotaci: Snímek vychází ze skutečného životního příběhu Janna Mardenborougha, který se po sérii výher v hráčských soutěžích stal skutečným závodním jezdcem. Koncept jsme znali delší dobu, teď však bylo potvrzeno, že se film inspiruje konkrétně Mardenboroughem. Ten se videoherních závodů GT Academy zúčastnil v roce 2011, kdy porazil 90 tisíc soupeřů. Od té doby se živí jako profesionální jezdec.

Janna hraje Archie Madekwe, kterého si dole v galerii můžete prohlédnout bok po boku jeho skutečného předobrazu (Jann je vlevo). Krom toho pod článkem najdete také první zveřejněnou klapku.

Snímek Gran Turismo vychází ze skutečné události, kdy se teenager zúčastnil soutěže GT Academy a skrze své mistrovství ve hře Gran Turismo se propracoval až k závodění ve skutečných autech. Hlavního hrdinu ztvární Archie Madekwe. Jeho mentora David Harbour. Dále ve filmu vystupují Orlando Bloom, Djimon Hounsou, Geri Halliwell, Daniel Puig, Darren Barnet, Josha Stradowski a Thomas Kretschman. Film režíruje Neill Blomkamp, scénář napsali Jason Hall a Zach Baylin. Datum premiéry je stanoveno na 11. srpna 2023.

Gran Turismo je série závodních her, které si potrpí na realistické zpracování jednotlivých vozů a jejich jízdních vlastností. Hra vychází od roku 1997, zatím měla sedm hlavních dílů a několik vedlejších. Dohromady se ode všech dílů prodalo více než 85 milionů kopií a jde o jeden z nejúspěšnějších titulů pro Playstation. Soutěž GT Academy běžela v letech 2008-2016. Společně ji připravovaly automobilka Nissan, Sony a Polyphony Digital, výrobce videohry. V průběhu několika ročníků se zúčastnilo více než 5 milionů hráčů, kteří soupeřili v televizí přenášených vyřazovacích bojích. Z akademie vzešlo celkem 22 mladých mužů, kteří dostali příležitost si zkusit skutečné závody. Několik málo z nich mělo v automobilovém sportu dokonce delší kariéru.

Titulní foto: Videoherní předloha

Zdroje: Sony, Archie Madekwe

Galerie: 4

Gran Turismo: Závodní film už se točí | Fandíme filmu Gran Turismo: Závodní film už se točí | Fandíme filmu Gran Turismo: Závodní film už se točí | Fandíme filmu Gran Turismo: Závodní film už se točí | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest