Evil Dead Rise: Lesní duch se vrací, první fotky lákají do kina

Evil Dead Rise: Lesní duch se vrací, první fotky lákají do kina | Fandíme filmu
Warner Bros. Pictures
Zobrazit další 2 obrázky
Seznamte se s nejnovější reinkarnací hororové série Evil Dead, která se z lesů přesouvá do velkoměsta.

Série Evil Dead (Lesní duch) je na poli hororů regulérní legendou. Hrdina Ash s motorovou pilou patří k nejznámějším hororovým výjevům. Kombinace děsu, hnusu a komedie inspirovala celou řadu následovníků. A snímek odstartoval veleúspěšnou kariéru režiséra Sama Raimiho. On sám natočil dvě pokračování a aktivně se podílel na seriálu Ash vs Evil Dead. Vznikl také remake, komiksy nebo videohry. Herec Bruce Campbell na postavě Ashe postavil celou svou kariéru, když nezanedbatelný kus rolí dostal v produkcích Sama Raimiho, nebo v projektech, které se nějak odkazovaly k Evil Dead.

Oba dva pánové nesčetněkrát museli v rozhovorech odpovídat na to, kdy se značka zase vrátí. A v roce 2019 se nový film opravdu začal chystat. Teď už je novinka nazvaná Evil Dead Rise dotočená a v klidu čekáme na premiéru, jež je naplánována na 21. dubna 2023. Studio Warner Bros. ve snímek projevilo důvěru, když jej nakonec do kin poslalo. Původně byl film vyvíjený pro uvedení na HBO Max. Spolu s nástupem nového vedení ve Warneru došlo ke změně strategie. Část filmů pro HBO Max byla zrušena a pro společnost měly větší hodnotu jako daňový odpis. Jen projekty, kterým šéfové skutečně věřili, dostaly možnost vyrazit do kin.

Pokud tvůrci nic netají, neměl by se Bruce Cambell ve filmu žádným způsobem objevit. Když se však zeptáte, jestli jde tedy o remake nebo restart, nechtějí producenti (Raimi, Campbell a Robert Tapert – dlouholetý producent značky) tuhle debatu vůbec otevírat. Evil Dead Rise je prostě pátý film, který pod touhle značkou vzniká. Tečka. V celé sérii autoři považují za stěžejní černou knihu Necronomicon. Ať už se objeví kdykoliv a kdekoliv, vždycky způsobuje potíže. A ať už se ji pokusíte zbavit, zničit nebo ji pohřbít, stejně se nakonec zase někde vynoří a nabourá život lidem, na které narazí.

Hrdinkou snímku jsou Beth a Ellie, jež se dlouho neviděli. Cestou zmožená Beth se objeví u Ellie doma, na prahu jejího bytu v Los Angeles, kde se starší z obou sester tísní se třemi dětmi. Setkání po letech si obě dvě příliš neužijí, protože z hlubin bytového domu se vynoří tajuplná kniha, která vyvolá masožravé démony a přiměje Beth bojovat o přežití. Čeká na ni souboj s děsivou verzí mateřství, jakou by si nedokázala představit ani v nejčernějších nočních můrách.

Sestry hrají Alyssa Sutherland (Vikingové) a Lily Sullivan (Hrubá kůže). Dále je doplňují Gabrielle Echols (Reminiscence), Morgan Davies (The End) a Nell Fisher (Splendid Isolation). Nejnovější film série napsal a natočil Lee Cronin (The Hole in the Ground). Dole v galerii najdete první zveřejněné obrázky.

Podklady a foto: New Line Cinema / Warner Bros.

Galerie: 3

Evil Dead Rise: Lesní duch se vrací, první fotky lákají do kina | Fandíme filmu Evil Dead Rise: Lesní duch se vrací, první fotky lákají do kina | Fandíme filmu Evil Dead Rise: Lesní duch se vrací, první fotky lákají do kina | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest