The Whale: Brendan Fraser je v prvním traileru k nepoznání

The Whale: Brendan Fraser je v prvním traileru k nepoznání | Fandíme filmu
A24
Zobrazit další 4 obrázky
Fraser si v roli extrémně obézního muže kráčí pro Oscara.

Snímek The Whale (Velryba) se už delší dobu promítá na festivalech a sklízí v celku kladné ohlasy. Někteří recenzenti si stěžují, že je film zbytečně melodramatický, plný klišé a je dost statický – je cítit, že vychází z divadelní hry. Prakticky všichni novináři však smekají klobouk před výkonem Brendana Frasera, který zřejmě podává svůj životní výkon a podle řady komentátorů si kráčí pro Oscara.

Cynicky se lze ptát, zda je tu opravdu hodnocený Fraserův výkon, anebo jeho kompletní fyzická proměna, za kterou zodpovídají maskéři a kostyméři. Svůj názor si teď můžete pomalu začít formovat sami, protože byl zveřejněný první trailer. V tom je Brendan skutečně realisticky proměněný v extrémně obézního člověka, nicméně z jeho výkonu jsme zatím viděli jen naprosté minimum. Nezbývá tedy, než čekat na další trailery a především na samotnou premiéru, která dosud nebyla pro Českou republiku oznámena.

Hlavním protagonistou snímku je učitel angličtiny Charlie, který kvůli svému milenci opouští rodinu a postupně se z něj stává samotář, který trpí extrémní obezitou (váží zhruba 300 kilogramů). Ve snaze o vykoupení se Charlie pokusí navázat kontakt se svou odcizenou dcerou. Když učiní první krok, zjišťuje, že mladá dívka za sarkastickým zevnějškem skrývá vlastní trápení. Jedním z ústředních motivů filmu má být hledání krásy tam, kde bychom ji nečekali.

Dceru ztvárnila Sadie Sink. Dále hrají Samantha Morton, Ty Simpkins, Hong Chau, Huck Milner, Sathya Sridharan a Ryan Heinke. Scénář napsal Samuel D. Hunter, jenž je zároveň autorem divadelní předlohy. Režíroval Darren Aronofsky.

Podklady a foto: A24

Galerie: 5

The Whale: Brendan Fraser je v prvním traileru k nepoznání | Fandíme filmu The Whale: Brendan Fraser je v prvním traileru k nepoznání | Fandíme filmu The Whale: Brendan Fraser je v prvním traileru k nepoznání | Fandíme filmu The Whale: Brendan Fraser je v prvním traileru k nepoznání | Fandíme filmu The Whale: Brendan Fraser je v prvním traileru k nepoznání | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest