Burial Rites: Jennifer Lawrence odsouzena v islandském dramatu

Burial Rites: Jennifer Lawrence odsouzena v islandském dramatu | Fandíme filmu
Magnolia Pictures
Hvězdu X-Menů čeká pravá herecká výzva v hlavní roli skutečného příběhu, skrývajícího potenciál přitahovat ocenění.

Jennifer Lawrence s projektem není spjata nijak čerstvě. Adaptovat knihu Burial Rites dle skutečného příběhu z roku 1830, plánovala již před lety s režisérem Garym Rossem. Plán byl ale kvůli individuálním projektům obou umělců pochován až do teď, kdy se filmu místo Rosse upsal nadaný filmař Luca Guadagnino. Italský režisér se momentálně vyhřívá ve chvále kritiků i publika za film Call Me by Your Name, nominovaného na tři Zlaté Globy. Toto teplo ale jistě vyžene chladné, severské drama z pera Australanky Hannah Kent, popisující příběh Agnes Magnutdottir, poslední veřejně popravené ženy na Islandu. Lawrence u svého dlouho plánovaného díla zapracuje i v produkci, ve které k ní usednou Allison Shearmur (Rogue One: Star Wars Story), Shary Shirazi Hannah Minghella, obě za společnost TriStar Pictures. Poslední zmíněná dáma k volbě režiséra řekla: „Luca je jedinečný talent. Jeho filmy dokáží znamenitě zachytit význam neoddělitelnosti místa od emociálního stavu složitých charakterů, které tvoří. Neumím si představit víc vzrušující spolupráci než mezi Lucem a Jennifer, kteří spolu přinesou k životu krásný a tragický příběh Agnes.“           

Děj knihy, v této chvíli čekající, až na něj přijde řada po dokončení rozpracovaných projektů Lawrence a Guadagnima, pojednává o Agnes Magnutdottir, odsouzené za vraždu milence na trest smrti. Do vykonání rozsudku byla, kvůli nedostupnosti adekvátní věznice, vykázána k bydlení na izolované farmě, kde během posledních měsíců bydlela u rodiny okresního úředníka. Rodina se usvědčené vrahyně stranila a jediný, kdo jí musel porozumět, byl její přidělený duchovní, mladý asistent kněze. Sedlácký život však vyžaduje spolupráci  bok po boku a příběh Agnes se začal vynořovat. Rodině postupně dochází hrozné zjištění, že není vše tak, jak předpokládali. Jak a kolik toho do sebe zakomponuje film se teprve uvidí. Román se však zamýšlí nad pravdami, jejichž znalost vyžadujeme a nad způsoby, jimiž interpretujeme, co jsme řekli. V jedné větě jde o naději a snahu jedné ženy vydržet život, závisící na historkách, které říkají jiní.

Poetický úhel pohledu na skutečný příběh a nekompromisní malebnost islandského venkova silný snímek přímo nabízí. Do karet hraje i to, že tato historie ještě nebyla objevena velkou filmovou produkcí a i když na její motivy v roku 1995 vznikl islandský film Agnes, až teď půjde o očekávaný pokus skutečně na očích. Všichni jmenovaní jsou tématem nadšeni, mnoho si slibují od neotřelého režiséra i výkonu již téměř pravidelné oscarové aspirantky. Přiložené video je trailer na vydání knižní předlohy.

Zdroje: Variety 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest