Nosferatu: Nová verze upíří klasiky chystá natáčení

Nosferatu: Nová verze upíří klasiky chystá natáčení | Fandíme filmu
Universum Film
Zobrazit další 4 obrázky
Lily-Rose Depp, dcera Johnnyho, se střetne s nebezpečným upírem. Film Roberta Eggerse nabírá obsazení.

Upír Nosferatu je původně klasický horor z roku 1922. Němý snímek pojednával o hraběti Orlokovi, upírovi z Transylvánie, který chce koupit dům v Německu a zamiluje se do manželky realitního makléře. Snímek je neoficiální adaptací Stokerova Drákuly a Hollywood se k němu stále vrací. Nejen, že inspiroval řadu jiných upířích filmů, ale už se dočkal jednoho remaku, který v roce 1979 natočil Werner Herzog. V roce 2000 ještě vznikl snímek Ve stínu upíra s Johnem Malkovichem a Willemem Dafoem v hlavních rolích, který pojednával o natáčení původního filmu a předstíral, že herec Max Schreck (Dafoe) byl v roli tak dobrý, protože byl ve skutečnosti sám upír.

Teď se chystá další remake, který natočí Robert Eggers. Ten po látce pokukoval už v roce 2017, ale mezitím se mu nashromáždily další projekty. Teď definitivně uzrál čas pro Nosferatu a nedávno začalo obsazování projektu. Hlavní upíří úlohy se ujme Bill Skarsgård, kterého Hollywood do rolí podivínů obsazuje s chutí. Proslavila jej úloha klauna Pennywise v hororu To, v seriálu Castle Rock si střihl dalšího démona. Hlavní roli dostal v novém zpracování Vrány a teď tedy pro změnu bude upír. Hlavní ženskou roli měla ztvárnit Anya Taylor-Joy, se kterou Eggers spolupracoval už dvakrát, na filmech Čarodějnice a Seveřan. Do třetice to však prozatím hereččin nabitý diář nedovolil. Namísto toho režisér našel náhradnici v Lily-Rose Depp, dceři Johnnyho Deppa, která na sebe zatím upozornila nejvíc jednou z hlavních rolí ve sci-fi Voyagers – Vesmírná mise.

Eggers krom režírování také napsal scénář. Jeho film má být reimaginací původního Nosferatu, gotickým příběhem z 19. století. V tom se probouzí vzájemná obsese mezi mladou ženou a prastarým transylvánským vampírem, který ji pronásleduje na každém kroku a přináší s sebou netušenou hrůzu.

Titulní foto je ilustrační - Nosferatu z roku 1922

Zdroj: Deadline

Upír Nosferatu

03.06.1929 | Německo
Drama, Fantasy, Horor
Info o filmu

Galerie: 5

Nosferatu: Nová verze upíří klasiky chystá natáčení | Fandíme filmu Nosferatu: Nová verze upíří klasiky chystá natáčení | Fandíme filmu Nosferatu: Nová verze upíří klasiky chystá natáčení | Fandíme filmu Nosferatu: Nová verze upíří klasiky chystá natáčení | Fandíme filmu Nosferatu: Nová verze upíří klasiky chystá natáčení | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest