Lahůdka pro milovníky Kinga: Pohádku zrežíruje mistrný Paul Greengrass

Lahůdka pro milovníky Kinga: Pohádku zrežíruje mistrný Paul Greengrass | Fandíme filmu
Scribner
S režisérem Bournea či Letu číslo 93 se vypravíme do děsivého světa, kde spolu válčí dobro a zlo.

Stephen King za svoji kariéru vydal desítky románů a ještě více povídek. Příležitostí pro adaptace autora bestsellerů je tak dost a dost. Nepřekvapí tedy, že některá zpracování jeho díla vyčnívají (mezinárodní hit To) a jiná zapadnou (jarní Žhářka). Potenciál vyčnívat má určitě zpracování Fairy Tale (Pohádka), Kingovy nejnovější knihy, která byla čerstvě publikována v jeho rodné angličtině.

Adaptaci si totiž vezme pod palec jako scenárista, producent a režisér Paul Greengrass. Ten se v minulosti prokázal být mistrem napětí, když natočil tři filmy s Jasonem Bournem, Krvavou neděli, Let číslo 93, Zelenou Zónu, Kapitána Phillipse nebo 22. července. V předchozích snímcích Greengrass nabízel spíše akční napětí nebo děs z hrůzy skutečných událostí. Kingova směs hororových a fantasy motivů tak pro něj bude jistým žánrovým úkrokem, což samo o sobě není bez zajímavosti.

Temná fantasy pojednává o sedmnáctiletém hochovi, který zdědí klíče do děsivého světa, kde spolu dobro a zlo vedou válku. V sázce je jak osud této paralelní reality, tak našeho světa. Všechno změnit by mohla hrdinova výprava k mytickým kořenům lidského vypravěčství.

Ve veřejném prohlášení Greengrass řekl, že Fairy Tale je „dílem génia“. Podle režiséra je to jak klasický dobrodružný příběh, tak znepokojivá soudobá alegorie. Paul se rozhodl na knížku osobně zakoupit práva a King mu je s chutí prodal – dle vlastního vyjádření je Greengrassovým fanouškem a myslí si, že látku zpracuje znamenitě. Aktuálně se hledá filmové studio nebo streamovací služba, co celý projekt zaplatí.

Titulní foto – Knižní předloha

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest