Bunker: V zákopu se rozpoutá peklo horší než hrůzy války

Bunker: V zákopu se rozpoutá peklo horší než hrůzy války | Fandíme filmu
Blue Fox Entertainment
Zobrazit další 2 obrázky
Trailer představuje hororový snímek, v němž muže v zákopu první světové války čeká cosi nelidského.

Poměrně běžně se točí horory, které spojují nadpřirozené strašení s reálnými hrůzami druhé světové války. První světová válka je v tomhle směru dost neprobádaná. Při rychlém hledání člověk narazí snad jedině na Mrtvou hlídku z roku 2022 a Trench 11 z roku 2017 (dejte vědět v komentářích, pokud vás napadá cokoliv dalšího). Teď specifickou kategorii rozšíří snímek Bunker.

Ten pojednává o skupině vojáků, kteří jsou během první světové války obklíčení v bunkru. V něm čelí čemusi bezbožnému, co je postupně obrací jednoho proti druhému. Paranoia a strach se pomalu šíří po zákopech a muži zažívají ve válce to pravé peklo.

Trailer dobře pracuje s klaustrofobií zákopů a bunkru, paranoia z ukázky také přímo odkapává. Ikonografie plynových masek je podobně mrazivá, jako jsou například masky, které si spojujeme s ošetřovateli během morových epidemií. K tomu všemu navíc snímek prezentuje v ukázce značně specifickou retro atmosféru, kdy to skoro vypadá, jako bychom sledovali film, co byl nalezený někde v archivu z první poloviny 20. století.

Bunkr natočil kameraman a režisér Adrian Langley (Butchers, Ash & Dust). V hlavních rolích vystupují Luke Baines, Kayla Radomski, Sean Cullen, Roger Clark, Julian Feder, Eddie Ramos a Patrick Moltane. Zatím se film chystá na hororové festivaly, širší premiéru zřejmě můžeme čekat někdy v příštím roce. Dole pod trailerem najdete plakát fotky.

Podklady a foto: Blue Fox Entertainment

Galerie: 3

Bunker: V zákopu se rozpoutá peklo horší než hrůzy války | Fandíme filmu Bunker: V zákopu se rozpoutá peklo horší než hrůzy války | Fandíme filmu Bunker: V zákopu se rozpoutá peklo horší než hrůzy války | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest