Na pivo do první linie: Bizarní pivní historka se dočkala zfilmování

Na pivo do první linie: Bizarní pivní historka se dočkala zfilmování | Fandíme filmu
Apple TV+
Zobrazit dalších 6 obrázků
Pusťte si trailer novinky od režiséra Zelené knihy, kde Zac Efron veze pivo vojákům na frontě.

Režisér Adam McKay přešel od bláznivých komedií (Bratři z donucení) ke komediím se sociálním komentářem (K zemi hleď). Byl z toho Oscar za Sázku na nejistotu. Obdobnou trajektorií prochází Peter Farrelly. Kdysi točil s bráchou Bobbym filmy jako Blbý a blbější nebo Něco na té Mary je. V posledních letech se přeorientoval na dramatické příběhy s velkým srdíčkem a porcí humory. Svého Oscara dostal za Zelenou knihu a čtyři roky poté uvidíme jeho novinku.

Ta se jmenuje Na pivo do první linie (The Greatest Beer Run Ever) a je inspirovaná skutečnými událostmi. Děj je zasazený do roku 1967, kdy podpora války ve Vietnamu u americké veřejnosti klesá. V jednom newyorském baru se scházejí lidé, kteří ve Vietnamu ztratili členy rodiny či přátele. Po pár rundách padne návrh, že by se měl někdo proplížit na bojiště, vypátrat jejich známé, kteří jsou ještě naživu, dovézt jim zprávy z domova, nabídnout jim morální podporu a...pivo. John Donohue byl tak šílený, že se k úkolu skutečně odhodlal.

Historka je dost bláznivá na to, aby z ní mohl vzniknout poutavý časopisecký článek. Dokáže ale utáhnout celý film? Trailer působí poněkud rozpačitě. Hrdinův nápad je od prvopočátku stupidní. Jakkoliv vojákům může morální podpora pomoci, tak mít za zadkem civilistu, o kterého se musíte strachovat, to na první dobrou zní spíš jako přítěž. Snímek navíc v ukázce vyznívá celkem melodramaticky (podobně jako Zelená kniha), takže je otázkou jak se vypořádá s něčím tak komplikovaným, jako je americká účast ve vietnamské válce. Na jednu stranu protagonista a jeho kumpáni z baru prostě myslí na kamarády na bojišti, zároveň ale snímek trochu zavání glorifikací armády a jednostranným pohledem (ve stylu „hip hip Amerika“) na složité a bolestné události.

Nicméně, nechme se překvapit, jak to celé dopadne, film má premiéru už 30. září na Apple TV+. Johna ztvárnil Zac Efron. V dalších rolích vystupují Russell Crowe, Bill Murray nebo Kyle Allen. Dole pod trailerem jsou fotky.

Podklady a foto: Apple TV+

Galerie: 7

Na pivo do první linie: Bizarní pivní historka se dočkala zfilmování | Fandíme filmu Na pivo do první linie: Bizarní pivní historka se dočkala zfilmování | Fandíme filmu Na pivo do první linie: Bizarní pivní historka se dočkala zfilmování | Fandíme filmu Na pivo do první linie: Bizarní pivní historka se dočkala zfilmování | Fandíme filmu Na pivo do první linie: Bizarní pivní historka se dočkala zfilmování | Fandíme filmu Na pivo do první linie: Bizarní pivní historka se dočkala zfilmování | Fandíme filmu Na pivo do první linie: Bizarní pivní historka se dočkala zfilmování | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest