The Fabelmans: Trailer představuje snímek o zrodu legendárního filmaře Spielberga

The Fabelmans: Trailer představuje snímek o zrodu legendárního filmaře Spielberga | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit dalších 7 obrázků
Režisérská ikona, Steven Spielberg, natočil emotivní biják o svém formativním zrání. Film provázejí skvělé recenze.

Legendární Steven Spielberg má v kinematografii tolik zásadních filmů, jako žádný jiný autor. Jen namátkou Čelisti, E.T. Mimozemšťana, Indianu Jonese, Schindlerův seznam, Jurský park nebo Zachraňte vojína Ryana. Stevenovi je 75, kdo ví, jak dlouho ještě bude mít síly točit, nicméně osobní, retrospektivní snímek, kterým by Spielbergova kariéra šla podtrhnout, už pan režisér natočený má.

Čerstvě si na festivalu v Torontu odbyl premiéru film The Fabelmans, který je volně inspirovaný Stevenovým dospíváním. Děj je zasazený do Arizony, do období po druhé světové válce. Hlavním hrdinou snímku je dospívající Sammy Fabelman, malý filmový milovník, který se s pomocí svých přátel snaží natočit pořád větší a lepší amatérské snímky. Jeho máma, Mitzi Fabelman, jej ve všem podporuje, je nadanou pianistkou a srdcem celého příběhu. Do domácnosti přináší život, což jejího manžela, počítačového inženýra Burta Fabelmana, současně okouzluje i vyvádí z míry. Rodinu doplňuje ještě Burtův kolega a kamarád Bennie, který je pro Sammyho a jeho mladší sestry něco jako strýček. Právě pestrá škála dospěláckých autorit a jejich rozdílný pohled na život a výchovu vnáší do rodiny napětí, které se malému Sammymu začíná propisovat do jeho práce.

Hlavní roli ztvárnil Gabriel LaBelle, mámu představuje Michelle Williams, otce Paul Dano. „Strýčka“ Bennieho Seth Rogen. Dále hrají Judd Hirsch, David Lynch, Greg Grunberg, Julia Butters nebo Jeannie Berlin. Scénář spolu se Spielbergem napsal Tony Kushner. Podle prvních recenzí z Toronta je snímek dojemný, hořkosladký, poutavý, filmařsky strhující a dává nahlédnout do formativních let jednoho z největších hollywoodských velikánů. Do českých kin bude film uvedený 24. listopadu.

Dole v galerii najdete dosud zveřejněné fotky a plakát.

Podklady a foto: Universal Pictures

Galerie: 8

The Fabelmans: Trailer představuje snímek o zrodu legendárního filmaře Spielberga | Fandíme filmu The Fabelmans: Trailer představuje snímek o zrodu legendárního filmaře Spielberga | Fandíme filmu The Fabelmans: Trailer představuje snímek o zrodu legendárního filmaře Spielberga | Fandíme filmu The Fabelmans: Trailer představuje snímek o zrodu legendárního filmaře Spielberga | Fandíme filmu The Fabelmans: Trailer představuje snímek o zrodu legendárního filmaře Spielberga | Fandíme filmu The Fabelmans: Trailer představuje snímek o zrodu legendárního filmaře Spielberga | Fandíme filmu The Fabelmans: Trailer představuje snímek o zrodu legendárního filmaře Spielberga | Fandíme filmu The Fabelmans: Trailer představuje snímek o zrodu legendárního filmaře Spielberga | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest