Novembre: Dusivý thriller přiblíží pronásledování teroristů

Novembre: Dusivý thriller přiblíží pronásledování teroristů | Fandíme filmu
StudioCanal
Zobrazit další 4 obrázky
Chystaný snímek zpracoval reálné krveprolití z Paříže roku 2015. Pusťte si trailer.

Francouzský snímek Novembre už svým názvem odkazuje k tragickým skutečným událostem z Paříže. V noci z 13. na 14. listopadu došlo ve městě k sérii bombových a střeleckých útoků. Teroristé zabili 130 lidí a dalších více než 400 zranili. Režisér Cédric Jimenez nám přiblíží pronásledování pachatelů, které následovalo.

Anotace říká: Po pařížských útocích z 13. listopadu 2015 následoval pětidenní lov podezřelých. Ponořte se do vyšetřování společně s vyšetřovateli s protiteroristické jednotky.

Zveřejněný trailer naznačuje, že se snad filmaři snažili události nezveličovat. S látkou pracují střízlivě, vystačí si se strachem, stresem, napětím a paranoiou, co zúčastnění prožívali. Upoutávka pomalu graduje a je patrné, že emoce zúčastněných pracují.

Francouzský režisér Jimenez je zodpovědný za průměrného Smrtihlava, ale také za chválené snímky La French – Francouzská spojka a Severní Marseilles. V hlavní roli oscarový Jean Dujardin jako šéf vyšetřovatelů. Dále hrají Anaïs Demoustier, Sandrine Kiberlain, Jérémie Renier, Lyna Khoudri, Cédric Kahn, Sofian Khammes, Sami Outalbali, Stéphane Bak, Annabelle Lengronne a Raphaël Quenard.

Ohlasy z festivalu v Cannes byly rozpolcené, kdy část kritiků chválila až dokumentární civilnost a napínavé podání, zatímco ta druhá skupina tvrdí, že krom samotného vyobrazení událostí nemá snímek co říci. Francouzská premiéra je stanovena na začátek října, uvidíme, jak to bude s další distribucí.

Podklady a foto: StudioCanal

Galerie: 5

Novembre: Dusivý thriller přiblíží pronásledování teroristů | Fandíme filmu Novembre: Dusivý thriller přiblíží pronásledování teroristů | Fandíme filmu Novembre: Dusivý thriller přiblíží pronásledování teroristů | Fandíme filmu Novembre: Dusivý thriller přiblíží pronásledování teroristů | Fandíme filmu Novembre: Dusivý thriller přiblíží pronásledování teroristů | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest