Breaking: Vypjaté přepadení banky podle skutečné události

Breaking: Vypjaté přepadení banky podle skutečné události | Fandíme filmu
Bleecker Street
Zobrazit další 4 obrázky
Pusťte si trailer psychologického thrilleru, kde John Boyega ze Star Wars hraje narušeného mariňáka.

Vykrádání banky jsou pro celovečerní filmy vděčným tématem. Lze je pojmout jako jiskřivé dobrodrůžo, kde zločinci (často zločinci gentlemani) s grácií zrealizují promyšlený plán. Ale také jako nervy drásající psychologické drama, kde se vyhrocená situace může jediným neuváženým krokem změnit v neštěstí.

Snímek Breaking (dříve 892) je tím druhým typem příběhu. Protagonistou je bývalý mariňák Brian Brown-Easley, kterému se duševně a emocionálně nedaří vrátit do běžného života. Navíc je mu odepřena finanční podpora pro veterány, což jej zahání do kouta. Hrozí mu život na ulici a má strach o budoucnost svojí dcery. V bezvýchodné situaci se rozhodne vyloupit banku ve Wells Fargo, kde pod hrozbou odpálení bomby bere zaměstnance jako svá rukojmí.

Film je inspirovaný skutečným příběhem Briana Browna-Easleyho, jehož ve snímku ztvárnil John Boyega, známý především jako Finn ze Star Wars. V dalších rolích vystupují Nicole Beharie (seriál Ospalá díra) jako manažerka banky, Slenis Leyva (Oranžová je nová černá) jako bankovní úřednice za přepážkou, Connie Britton (American Horror Story) jako editorka místního zpravodajství a Michael Kenneth Williams (The Wire – Špína Baltimoru) jako policejní vyjednavač. Pro Williamse byl snímek jedou z posledních rolí před jeho loňskou smrtí.

Breaking jako jeden ze svých prvních filmů natočila Abi Damaris Corbin. Scénář společně s ní napsal Kwame Kwei-Armah. Snímek už byl uvedený na několika festivalech, odkud si odnesl lehce nadprůměrné známky. Své poselství se prý snímek pokouší předat poněkud těžkopádně, avšak Boyega v hlavní roli sklízí výraznou chválu. V Severní Americe míří snímek do kin 26. srpna, zatím však nemáme zprávy o tom, že by mělo být Breaking uvedeno v kinech v Česku nebo na Slovensku, ani kdy se dostane do online distribuce.

Podklady a foto: Bleecker Street

Galerie: 5

Breaking: Vypjaté přepadení banky podle skutečné události | Fandíme filmu Breaking: Vypjaté přepadení banky podle skutečné události | Fandíme filmu Breaking: Vypjaté přepadení banky podle skutečné události | Fandíme filmu Breaking: Vypjaté přepadení banky podle skutečné události | Fandíme filmu Breaking: Vypjaté přepadení banky podle skutečné události | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest