My Best Friend's Exorcism: Vymítat ďábla z nejlepší kámošky není legrace

My Best Friend's Exorcism: Vymítat ďábla z nejlepší kámošky není legrace | Fandíme filmu
Amazon Prime Video
Zobrazit další 4 obrázky
Nebo možná také je, protože tenhle horor je komediální. Pusťte si trailer.

S čerty nejsou žerty vážení. Tedy, pokud film o vymítání ďábla nedostane komediální podtón. A pro snímek Best Friend's Exorcism to platí. Novinka, kterou už v září uvede Amazon, nabízí směs hororu, parodie, komedie o dospívání a nostalgie po 80. letech minulého století. Ta je v poslední době v Hollywoodu dost nadužívaná, tak snad má film v rukávu i jiné eso, než retro kabátek.

Děj je zasazený do roku 1988, kdy se nejlepší kámošky Abby a Gretchen snaží vyznat v klucích a dospívání. Jako by to nebylo samo o sobě už tak složité, teď se musejí potýkat s ještě jedním problémem: Gretchen posedl démon. Pokud nemá přijít Gretchen o život, je potřeba démona poslat zpátky do horoucích pekel. Nápomocný bude exorcista z obchoďáku Christian.

Dvě kamarádky ztvárnily Elsie Fisher (Osmá třída, Castle Rock) a Amiah Miller (Válka o planetu opic), exorcistu Chris Lowell (GLOW, Jak jsem poznala tvého otce). Dále hrají Cathy Ang a Rachel Ogechi Kanu. Snímek natočil Damon Thomas, který má zkušenosti ze seriálů jako Na mušce nebo Penny Dreadful. Film vychází z knižní předlohy od Gradyho Hendrixe. U nás ji vydalo nakladatelství Jota pod názvem Exorcismus mé nejlepší kamarádky a dole pod trailerem najdete anotaci. Amazon Prime Video novinku nabídne 30. září.

Přátelství Abby a Gretchen započalo v den oslavy Abbyiných desátých narozenin a v nerozlučném duchu vztahu, jaký mohou mít jen nejlepší kamarádky, pokračovalo až na střední školu. Abby a Gretchen sice nepocházely ze stejných poměrů, ale jejich zvláštní pouto a veliká vzájemná blízkost tím nikdy neutrpěly – vždy byly jedna druhé oporou, dokázaly se bláznivě bavit, vymýšlet ztřeštěnosti, chodit na dlouhé noční procházky či později jezdit na projížďky v Abbyině starém, rozvrzaném autě. Abby a Gretchen byly kamarádky na život a na smrt...

Až do oné osudné noci rok před maturitou, kdy se s Gretchen stalo něco podivného, si obě dívky myslely, že jejich přátelství nemůže nic ohrozit. Když se Gretchen ztratí v lese, zažívají Abby a další dvě spolužačky při jejím celonočním hledání muka – co když už ji nenajdou živou? Gretchen se nakonec objeví – trochu otřesená, ale na první pohled v pořádku. Něco se jí ale té noci stalo a Gretchen už není tou dívkou, co dřív, tedy... ne tak úplně.

Grady Hendrix zasadil svůj příběh o velkém přátelství dvou středoškolaček do malého klidného amerického městečka na přelomu let 1988 a 1989. Pro dnešního čtenáře je možná doba, v níž hlavní hrdinové nemají internet ani mobil až nepředstavitelná, ale právě ukotvení do konce osmdesátých let dodává celému příběhu na ještě silnější atmosféře. Zapojení temných sil, o nichž až do samého konce vlastně nevíme, jestli jsou či nejsou skutečné, jen podtrhuje Hendrixovy skvělé vypravěčské schopnosti a mistrně vystavěný příběh stojící na síle a obětavosti pravého přátelství.

Konec 80. let... Temné síly, o kterých nevíme, zda jsou skutečné, a proti nim stojící opravdové přátelství.

Podklady a foto: Amazon Prime Video, Jota

Galerie: 5

My Best Friend's Exorcism: Vymítat ďábla z nejlepší kámošky není legrace | Fandíme filmu My Best Friend's Exorcism: Vymítat ďábla z nejlepší kámošky není legrace | Fandíme filmu My Best Friend's Exorcism: Vymítat ďábla z nejlepší kámošky není legrace | Fandíme filmu My Best Friend's Exorcism: Vymítat ďábla z nejlepší kámošky není legrace | Fandíme filmu My Best Friend's Exorcism: Vymítat ďábla z nejlepší kámošky není legrace | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest