Mood Indigo: Michel Gondry už zase sní

Mood Indigo: Michel Gondry už zase sní | Fandíme filmu
Po komiksovém Zeleném sršni se Michel Godry vrací ke svým šíleným vizím. Pusťte si trailer na jeho novinku s původním názvem L'Ecume des jours.

Michel Gondry je režisér, jehož filmy oplývají velkou dávkou imaginace a roztomilé hravosti. Pokud bych se měl pokusit k francouzskému filmaři někoho přirovnat, napadl mě jako první americký auteur Wes Anderson, který také často experimentuje s vizuální i obsahovou stránkou svých filmů. Pro Gondryho režii je typické prolínání hlavní dějové linky snovými sekvencemi, které jeho snímky ozvláštňují a vkládají do nich těžko popsatelné, originální kouzlo. To je také z části důvod, proč jsou Gondryho filmy občas veřejností považovány za „divné“.

Gondry má za sebou již několik dokumentů a celovečerních filmů. Mezi jeho nejznámější a pravděpodobně nejlepší patří především snímek Věčný svit neposkvrněné mysli s Kate Winslet a Jimem Carreym. Jeho posledním režisérským počinem byl Zelený sršen - Gondryho pokus o natočení nápaditého, vizuálně originálního blockbusteru. Kvalitám Věčného svitu neposkvrněné mysli se ale nepřiblížil.

Teď se na internetu se objevila první ukázka na jeho chystaný film mezinárodně pojmenovaný Mood Indigo. Film je adaptací románu L’Écume des Jours spisovatele Borise Viana z roku 1947. Základní synopse nevzbuzuje dojem, že by se jednalo o materiál, který by měl připomenout Gondryho nejslavnější filmy. Colin (Romain Duris) a Chloe (Audrey Tautou) jsou šťastní, zamilovaní a rozhodnou se rychle oženit. Nic netrvá věčně a Chloe zjistí, že je vážně nemocná. Pro uzdravení musí být neustále obklopena čerstvými květinami.

Osobně se na Mood Indigo těším. Ačkoliv základní nástřel zápletky napovídá, že by se mohlo jednat o „pouhou“ romanci s prvoplánovým útokem na naše emoce, myslím, že by vás trailer měl přesvědčit, že je taková domněnka mylná. Upoutávka naznačuje, že by nás mohl čekat Gondry v nejlepší formě a dost možná film, který by se kvalitativně mohl srovnávat i s již několikrát zmíněným Věčným svitem neposkvrněné mysli.



Mood Indigo: Trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest