Krotitelé duchů 3: Dočkáme se konečně?

Krotitelé duchů 3: Dočkáme se konečně? | Fandíme filmu
Mluví se o nich už léta. Začnou se konečně natáčet? A vrátí se Bill Murray?

Krotitelé duchů patří mezi to nejlepší, co osmdesátá léta dala popkulturnímu světu. Ze čtyř čističů strašidel se staly ikony a filmovou znělku vám dodnes dokáže zahvízdat každé malé dítě. Druhý díl vznikl v roce 1989 a prakticky od té doby spoluautor scénáře Dan Aykroyd mluví o trojce. Dočkali jsme se animovaných seriálů, videoher komiksů i knihy, ale třetí film pořád nějak ne a ne spatřit světlo světa. Vyjednávání většinou ztroskotala na nezájmu Billa Murrayho, který má sequely nerad všeobecně a možné scénáře trojky navíc zřejmě nikdy nebyly nijak zvlášť oslnivé, takže se do filmu hrnul o to méně.

Jenže Dan Aykroyd film točit prostě chce, a proto teď bouchl do stolu a prohlásil, že se trojka začne natáčet zkraje příštího roku, ať už s Murraym či bez něj. Což je poměrně zvláštní přístup. Pokud je Murrayho role ve filmu tak bezvýznamná, že ji lze libovolně škrtnou či přidat, mělo se začít bez jeho účasti už dávno. A na druhou stranu: Pokud je jeho role takhle bezvýznamná, jak ho chtějí kolegové do filmu nalákat? Přes výplatu? A je v zájmu diváků, aby se ve filmu objevil znuděný herec, který si přišel akorát pro šek?

Tak či tak, jedno je už léta jisté: Ať už se z původních postav objeví kdokoliv a ať je současná verze scénáře jakákoliv, příběh filmu se bude točit především kolem předání pochodně mladší generaci Ghostbusterů. Podle Aykroydových slov už jeho postava, Raymond, nevidí na jedno oko, nezvládá řízení cadillacu, bolí ji koleno a neunese protonový batoh. Egon (Harold Ramis) je zase tak tlustý, že se nevleze do kombinézy a tak dále a tak dále. Proto je potřeba připravit do boje mladší generaci, která se v nejbližší době vybere skrz rozsáhlé castingy. Nový tým by měl být složený ze tří mužů a jedné ženy a v roli jednoho z mládenců si prý Aykroyd klidně dokáže představit Matthew Graye Gublera, kterého možná znáte ze seriálu Myšlenky zločince.

Mno, co myslíte? Má ještě smysl po těch letech riskovat pověst Krotitelů? A je citlivější takovéhle předání pochodně anebo čistokrevný remake?

Krotitelé duchů

15.07.2016 | USA
Akční, Komedie, Sci-Fi, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest