Predátor: Kořist slaví velký úspěch, režisér už přemýšlí o pokračování

Predátor: Kořist slaví velký úspěch, režisér už přemýšlí o pokračování | Fandíme filmu
Disney+
Zobrazit další 3 obrázky
Návrat vesmírného lovce se vydařil. Co můžeme čekat od případné dvojky?

Článek obsahuje spoilery pro závěr snímku Predátor: Kořist!

Nový Predátor: Kořist (Prey) slaví úspěch na všech frontách. Po mnoha letech slabých a slabších pokračování je tu více než třicet let po původním snímku konečně další souboj s vesmírným lovcem, který je všeobecně chválený. Na agregátoru recenzí Rotten Tomatoes je 92% procent zaznamenaných profesionálních kritik kladných, s průměrnou známkou 7,6 z 10. Divácká hodnocení jsou také pozitivní a snímek je nejsledovanější premiérou, jakou kdy zaznamenala americká služba Hulu. A to jak mezi filmy, tak seriály. Ve zbytku světa snímek nabízely služby Disney+ a Star+, pro ty je Prey nejsledovanější filmovou premiérou.

Při takovém úspěchu se automaticky nabízí otázka, co bude dál. Režisér Dan Trachtenberg v rozhovoru pro The Hollywood Reporter říká, že první film plánoval jako ucelený zážitek, protože se mu jasně zakončené příběhy líbí a navíc by si nedovolil dopředu počítat s tím, že nějaké pokračování bude. Zároveň je v něm ale kus nerda a dopředu přemýšlel o tom, jak by se události mohly vyvíjet dál. Také připouští, že animované závěrečné titulky jsou jistou alternativou k tomu, co by v jiných filmech ukázala potitulková scéna.

Když si na titulkovou animovanou sekvenci vzpomenete, tak v jejím závěru můžeme vidět, že se na kmen Naru snášejí predátorské vesmírné lodě. To by nám v případném pokračování mohlo hezkým způsobem nabídnout obdobný rozdíl, jaký panoval mezi Vetřelcem a Vetřelci – Zatímco v Prey po velkou část děje stojí hrdinka osamělá (nebo ve skupince nechápajících obětí) proti jednomu Predátorovi, který se ukrývá, dvojka by mohla proti sobě postavit daleko větší skupiny bojovníků. Místy plíživý thriller by mohl vystřídat snímek téměř válečných rozměrů, s daleko otevřenějším konfliktem.

Možnosti jsou docela široké. Děj by mohl začít okamžitě po skončení prvního filmu, nebo s odstupem. Naru (Amber Midthunder) by po svém prvotním středu s Predátorem mohla mít jasnou autoritu a vůdčí slovo a nebo by se i nadále mohla setkávat s přezíravostí svých soukmenovců. A do situace by opět mohli být zapojení lovci kožešin - Při osidlování Ameriky bylo celkem typické, že když Evropané někde narazili na odpor, tak se jej rozhodli řešit hrubou silou. To by do konfliktu mohlo přidat větší množství pistolí, pušek, ale potenciálně také děl nebo střelného prachu (dynamitu) jako takového.

V závěru Predátora: Kořist jsme se dočkali jasného pohledu na štítek pistole, kterou Naru získala od francouzského tlumočníka. Je to ta samá zbraň, kterou dostal ve filmu Predátor 2 v roce 1997 losangeleský policajt Harrigan (Danny Glover) od Predátorů jako výraz úcty vůči zdatnému soupeři. Vesmírní lovci museli pistoli nějak získat. A právě to nám případné pokračování Prey může ukázat. Nepůsobí pravděpodobně, že by pistoli jen tak někde sebrali, takže buď bude Naru poražena, nebo uvidíme důvod pro to, proč by mohla někomu z mimozemšťanů pistoli věnovat.

Nezbývá než doufat, že pokračování opravdu vznikne a že tentokrát bude uvedené do kin, nikoliv pouze na stream.

Foto: Hulu/Disney/20th Century Studios

Zdroje: The Hollywod Reporter, Hulu/Disney

Galerie: 4

Predátor: Kořist slaví velký úspěch, režisér už přemýšlí o pokračování | Fandíme filmu Predátor: Kořist slaví velký úspěch, režisér už přemýšlí o pokračování | Fandíme filmu Predátor: Kořist slaví velký úspěch, režisér už přemýšlí o pokračování | Fandíme filmu Predátor: Kořist slaví velký úspěch, režisér už přemýšlí o pokračování | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest