Tomb Raider bude začínat znovu od nuly

Tomb Raider bude začínat znovu od nuly | Fandíme filmu
MGM
Lara Croft bude opět přeobsazena, dobrodružná značka to zkusí opět s čistým štítem.

Lara Croft je mrtvá, ať žije Lara Croft. Magazín The Wrap jako první informoval o tom, že v Hollywoodu začala dražba práv pro značku Tomb Raider. Donedávna měla práva pronajatá společnost MGM. Ale protože do konce května neodsouhlasila žádný nový film, ztrácí nárok značku využívat a společnost GK Films (jež v roce 2011 získala filmová práva od videoherní firmy Square Enix) může nabízet práva dalším studiím.

V tuhle chvíli se k novému projektu zatím nepřipojil žádný režisér a neznáme ani představitelku hlavní role. Laru Croft nicméně nebude hrát Alicia Vikander, jež postavu hrála ve snímku z roku 2018.

První film (Lara Croft: Tomb Raider) s Angelinou Jolie v hlavní roli vznikl v roce 2001 a utržil tehdy slušných 274 milionů, při rozpočtu 115 milionů. Studio Paramount tak o dva roky později navázalo filmem Lara Croft - Tomb Raider: Kolébka života. Ten sice srazil rozpočet na 95 milionů, ale tržba činila už jen 160 milionů a Angelina Jolie v roli skončila.

Tomb Raider s Alicií Vikander už vznikl pod studiem MGM a při rozpočtu 94 milionů utržil znovu 274 milionů. A znovu bylo v plánu pokračování. To ale zřejmě zabil covid. Snímek měl naplánovanou premiéru na březen 2021, ale jak přišla pandemie, natáčení nikdy nezačalo. S projektem se začalo různě laborovat a nakonec šel úplně k ledu. Je možné, že vliv mohlo mít letošní odkoupení studia MGM společností Amazon, po němž zřejmě došlo k přehodnocení toho, v jakých projektech se bude pokračovat a v jakých ne.

Teď je tedy značka znovu k dispozici a nějaké další studio může s novou herečkou zkusit, zda se i na filmovém plátně podaří z Lary Croft udělat takovou superhvězdu, jakou je ve videohrách. Všechny dosavadní filmy byly přijaty přinejlepším vlažně, přitom by si člověk myslel, že dobrodružné prolézání prastarých chrámů musí mít ohromný filmový potenciál. Zatím se jej vyždímat nepovedlo, tak snad do „čtvrtice“ všeho dobrého.

Foto: Alicia Vikander jako Lara Croft

Zdroj: The Wrap

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest