Tom Cruise si za Top Gun: Maverick přijde na parádní peníze

Tom Cruise si za Top Gun: Maverick přijde na parádní peníze | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Když máte nárok na podíl z tržeb miliardového hitu, tak vám to v prasátku necinká vůbec špatně.

Z Top Gunu: Maverick je nečekaný mega hit. Před premiérou se analytici báli, zda budou diváci zvědaví na pokračování 36 let starého filmu, který byl navíc několikrát odkládaný. Černý scénář nenastal. Pokračování Top Gunu u publika extrémně zarezonovalo. Už teď jde o druhý nejúspěšnější film od začátku pandemie, který dosud utržil 1,1 miliardy dolarů a ještě v pokladnách zdaleka nekončí.

Právě díky obřím tržbám si může Tom Cruise přijít na luxusní výplatu. Díky dobře napsané smlouvě sice hlavní hvězda a producent dostal „jenom malou“ fixní výplatu ve výši 12,5 milionu dolarů, ale risk se vyplatil. Nižší gáže je kompenzovaná výraznými procenty ze zisku.

Magazín Puck News, který k Cruisově smlouvy přinesl podrobnosti, uvádí, že na Toma čeká tak či tak 10% z té části tržeb, kterou dostává studio Paramount (zhruba polovinu si berou provozovatelé kin). Pokud by se čistý zisk Paramountu (po odečtení podílu kin, započtení všech nákladů na výrobu a propagaci) vyšplhal nad 125 milionů dolarů, tak se Cruisův procentuální podíl ještě navýší. Redakce Puck News tak odhaduje, že až bude vše hotovo a sečteno, herecká hvězda si přijde celkem na zhruba 60-100 milionů dolarů. A to je zatraceně příjemná částka, násobně vyšší než 12,5 milionu.

V podobných výšinách se v minulosti pohyboval například Robert Downey Jr., který měl podobně výhodně napsané smlouvy pro hned několik různých marvelovek.

Foto: Top Gun: Maverick

Zdroj: Puck News

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest