Avengers: Endgame: Výplata Roberta Downeyho Jr. byla astronomická

Avengers: Endgame: Výplata Roberta Downeyho Jr. byla astronomická | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 1 obrázek
Jak velký zisk nakonec Avengers 4 v kinech vygenerovali po odečtení nákladů? A jak jsou na tom platově Iron Manovi kolegové?

Magazín Forbes na Hollywood vždycky nahlížel spíše z ekonomického pohledu a nejinak je tomu v aktuálním ohlédnutí za Avengers: Endgame. V tom se magazín zaměřil na výplaty herců. Už v loňském roce si členové obsazení vedli parádně. Podle Forbesu Chris Hemsworth za loňský rok vydělal 76 milionů, Robert Donwey Jr. 66 milionů, Bradley Cooper 57 milionů, Scarlett Johansson 56 milionů, Chris Evans 43 milionů a Paul Rudd 41 milionů.

Je možné že i letos Chris Hemsworth na špici žebříčku zůstane, jednoduše proto, že bere hodně zakázek. Pokud jde ale o příjmy čistě od Marvelu, tam bude na vrcholu jednoznačně Robert Downey Jr. Už pevnou část výplaty má ze všech kolegů nejvyšší. Zatímco Hemsworth, Evans nebo Johansson dostali za Avengers: Endgame 15 milionů dolarů a třeba Paul Rudd „jenom“ 8 milionů, Downeymu studio muselo na pevné složce výplaty dát rovnou dvacet milionů dolarů.

Když se dostaneme na procenta ze zisku, tak je ale situace pro Roberta ještě růžovější. Analytici předpokládají, že Avengers: Endgame v pokladnách kin přinesou čistý zisk 700 milionů dolarů. Už i takový Bradley Cooper, který toliko propůjčil svůj hlas Rocket Raccoonovi a ani se nijak neúčastnil propagace filmu, si přišel na krásné 1% ze zisku – v tomhle případě 7 milionů dolarů. V případě Downeyho pak odměna činila zhruba 8%, což dá dohromady parádní bonus 55 milionů. Celkem si tedy představitel Iron Mana přišel za Avengers: Endgame na krásných 75 milionů dolarů. S rolí tedy sice herec skončil, do budoucna je však v tuhle chvíli zajištěný docela slušně, co říkáte?

Může se zdát, že když si u takhle velkých blockbusterů zisky rozeberou tvůrčí osobnosti (kromě herců režiséři, producenti…), na studio už toho moc nezbude. Vyplatí se pak vůbec mnohasetmilionová riskantní investice? Samozřejmě vyplatí. Nejen, že i po rozdělení podílů zbyde v prasátku pořád dost, ale film generuje i další příjmy. Na domácím videu. Z prodeje hraček. Nebo podpořením marvelovek se samostatnými hrdiny, kde vystupuje méně hvězd a na studio tak zbude větší podíl. U začínajících herců (Tom Holland, Brie Larsson) se navíc podepisuje smlouva na mnoho let dopředu, aby se náklady maximálně srazily, dokud herec nemá silnou vyjednávací pozici. A pokud si chtějí jednotlivé hvězdy nahrabat tak, jako Evans nebo Hemsworth (Downeymu se asi hned tak někdo nepřiblíží), nezbývá jim, než se i po vypršení základního kontraktu stále vracet a točit další a další pokračování, tak, jak to má Marvel rád.

Galerie: 2

Avengers: Endgame: Výplata Roberta Downeyho Jr. byla astronomická | Fandíme filmu Avengers: Endgame: Výplata Roberta Downeyho Jr. byla astronomická | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest