Clerks III: Kevin Smith se ještě jednou vrací za pult – trailer

Clerks III: Kevin Smith se ještě jednou vrací za pult – trailer | Fandíme filmu
Lionsgate
Zobrazit dalších 7 obrázků
Ve třetím dílu svojí stěžejní životní série Smith silně rekapituluje a jde hodně meta.

Clerks, alias Mladí muži za pultem, pomáhali v roce 1994 posílit myšlenku, že k natáčení celovečeráků nepotřebujete bohaté studio v zádech. Stačí vám pár desítek tisíc dolarů vypravěčská slina. Krom toho, že snímek stál u zrodu devadesátkové nezávislé vlny, tak především nastartoval kariéru Kevina Smithe. Ten se zvlášť v závěru minulého století stal miláčkem geeků a filmových nadšenců, když mluvil jejich jazykem a vytvářel na plátně provázané světy dávno před všemi Marvely a DC. Postupně se ukázalo, že je schopný vypravěč zábavných historek, ale jako filmař se příliš neposouvá, a tak se v posledních letech daleko víc přesunul k podcastům a stand-upu, nicméně jeho snímky i po letech pořád dovedou přitáhnout určitou míru pozornosti.

Nejnověji se pustil do Clerks III, tedy do dalšího dílu série, která pravidelně reflektuje Smithovu osobní cestu životem. První film se inspiroval tím, jak řadu let půjčoval lidem videokazety a tlachal v pracovní době s kolegy. V pokračování z roku 2006 se partička prodavačů vrátila a řešila, že to do té doby v životě nikam nedotáhla. A teď je tu trojka, kde se Smith vyrovnává se svým nedávným infarktem a s tím, že zasvětil život vyprávěním o svém životě.

Přípravy třetího pokračování dlouho drhly, když se nedařilo najít dobrý námět, zhoršily se vztahy mezi jednotlivými herci anebo se nedařilo vyjednat podporu žádného studia. Nakonec se ale loni v srpnu skutečně začalo točit a v září půjde novinka do kin. Trailer naznačuje, že do velké míry půjde o milé nostalgické setkání se starými známými, takže příznivci předchozích Clerks by mohli zažít takový „návrat domů“, zatímco diváky sérií nepolíbené ani pokračování nejspíš nemá jak oslovit.

Snímek pojednává o tom, jak se Randal po prodělání infarktu rozhodne natočit film o svém životu v Quick Stopu. Dante, Elias, Jay i Silent Bob se do příprav zapojí také a velké meta dobrodružství může začít. Smith film napsal, zrežíroval a tradičně si zahrál Tichého Boba. V hlavních rolích se vracejí Brian O'Halloran, Jeff Anderson, Trevor Fehrman, Rosario Dawson, Jason Mewes a Marilyn Ghigliotti. Dále hrají Ben Affleck, Fred Armisen, Sarah Michelle Gellar, Michelle Buteau nebo Justin Long. Světová premiéra je naplánována na 4. září, podrobnosti o českém uvedení zatím neznáme.

Podklady a foto: Lionsgate

Galerie: 8

Clerks III: Kevin Smith se ještě jednou vrací za pult – trailer | Fandíme filmu Clerks III: Kevin Smith se ještě jednou vrací za pult – trailer | Fandíme filmu Clerks III: Kevin Smith se ještě jednou vrací za pult – trailer | Fandíme filmu Clerks III: Kevin Smith se ještě jednou vrací za pult – trailer | Fandíme filmu Clerks III: Kevin Smith se ještě jednou vrací za pult – trailer | Fandíme filmu Clerks III: Kevin Smith se ještě jednou vrací za pult – trailer | Fandíme filmu Clerks III: Kevin Smith se ještě jednou vrací za pult – trailer | Fandíme filmu Clerks III: Kevin Smith se ještě jednou vrací za pult – trailer | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest