Box Office: Mimoni v pokladnách kin boří rekordy

Box Office: Mimoni v pokladnách kin boří rekordy | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit dalších 8 obrázků
Top Gun stále dělá parádní výsledky, Elvis a Jurský svět se drží. Rakeťák je v průšvihu.

Ve Spojených státech se v pondělí slaví Den nezávislosti. Kina tedy prožívají další prodloužený víkend a diváci velice slušně utrácejí. Pojďme na to. Na vrcholu žebříčku tržeb jsou žluťáskové. Já, padouch byl fajn, dvě pokračování do velké míry pouze opakovala to, co napoprvé fungovalo. V samostatném filmu to Mimoňům už moc nefungovalo, protože jsou přesně ten typ vedlejší postavy, co je fajn jako příloha, nicméně jako hlavní chod je třeba něco sytějšího. Rodinám s dětmi to ale nevadí a na malé nezbedy se stále hrou ve velkém.

Mimoni 2: Padouch přichází tak utržili v kinech za víkend 108 milionů a za celý sváteční víkend 128 milionů. Což je za víkend Dne nezávislosti rekordní částka! Mezinárodně se utržilo dalších 93 milionů a v úhrnu už mají žlutí pohůnci na účtu 221 milionů amerických dolarů. Snímek tak má reálnou šanci, že se stane nejúspěšnějším animákem pandemie. Zatím tenhle titul drží japonské animé Demon Slayer the Movie: Mugen Train z roku 2020 (453 milionů), popřípadě Zpívej 2 (406 milionů), pokud bychom brali pouze animáky v angličtině (případně ty pro celou rodinu). To Rakeťák je na tom bídně. Pixarovka s kosmonautem Buzzem ve svém třetím víkendu spadla o dalších 64 procent a od pátku do soboty utržila jen 6,5 milionu. Za prodloužený víkend to dělá necelých 8 milionů. To stačilo jen na 6. příčku žebříčku. Úhrn z USA je prozatím 106 milionů, celosvětová tržba činí 189 milionů. Při dvousetmilionovém rozpočtu jednoduše fiasko, které vyvažuje pouze skutečnost, je Disney schopný na snímek navázat hromadu dalších produktů.

Raději se vraťme k veselým příběhům. Na druhé příčce žebříčku se stále drží Top Gun: Maverick. Promítá se už 6. týdnem, stejně znovu udržel stříbrnou pozici. Od minulého týdne poklesl jen o 14%, za víkend utržil na klíčovém trhu v USA 27 milionů a za prodloužený víkend dokonce 34 milionů! To dělá ve Spojených státech v úhrnu už 572 milionů. V Americe to snímek posouvá do dvanáctky nejúspěšnějších filmů všech dob. A ještě nekončí. V celosvětovém úhrnu je utrženo 1,116 miliardy dolarů. To znamená 29. pozici globálního žebříčku. Bez superhrdinů a čarodějů, bez viditelného důrazu na digitální triky.

Elvis minulý týden s Top Gunem soupeřil o první příčku, tentokrát je jednoznačně až třetí. Mezitýdně spadl o chvályhodných 39 procent, z víkend utržil 20 milionů, za prodloužený víkend 25 milionů. Americký úhrn dělá 73 milionů, mezinárodně nám to činí 119 mega. Čtvrtou příčku okupuje Jurský svět: Nadvláda. Promítá se čtvrtým týdnem. Za víkend dal 16 milionů, za celé sváteční období 19. Úhrn v USA dělá 336 milionů, globální tržba činí 829 mega. Není to takové terno jako Top Gun, ale na pandemické časy jde stále o super výsledek. Třetí nejlepší tržba letoška a pátá nejlepší od začátku pandemie (potažmo od Star Wars IX v roce 2019).

Na pátém místě aktuálního žebříčku se moc hezky prezentuje také Černý telefon. Sice oproti svému premiérovému týdnu spadl o polovinu, ale pořád zvládl za víkend 12 milionů a za celé prodloužené svátky 14 milionů. Na malý horor, který nemá k dispozici prémiové sály (IMAX apod.) je to parádní suma. Celosvětový úhrn momentálně činí už skoro 77 milionů, což je při rozpočtu 18 milionů jednoduše paráda.

Nějaké dílčí přírůstky stále vykazuje nezávislý hit Všechno, všude, najednou. Za prodloužený víkend hlásí dalších 630 tisíc (v 15. týdnu promítání), což znamená krásný úhrn 91 milionů globálně. Pro malého distributora A24 je to další potvrzení skutečnosti, že věnovat péči silným autorským projektům se prostě vyplatí. To samé studio přidává postupně do jednotlivých kin roztomilý ruční animák Marcel the Shell with Shoes On, který zatím zvládl v rámci žebříčku vystoupat na 11. příčku a prozatím utržit 533 tisíc dolarů. Jak se bude navyšovat množství kin, kde se snímek promítá, tak tahle milá malá věcička bude jen posilovat.

A poslední film, který tento týden stojí za zmínku, je Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství. Za prodloužený víkend přidává 482 tisíc, v USA má na kontě 410 milionů a globálně 951 milionů. Pár set tisíc k dobru si ještě asi Doktor připíše, ale jinak si můžeme říct, že někdy kolem 10. týdne promítání (příští víkend) jeho cesta kinosály skončí a z Marvelu jej přijde vystřídat Thor: Láska jako hrom.

Titulní foto: Mimoni: Padouch přichází

Zdroje: Box Office Mojo, The Numbers, Deadline I, II

Galerie: 9

Box Office: Mimoni v pokladnách kin boří rekordy | Fandíme filmu Box Office: Mimoni v pokladnách kin boří rekordy | Fandíme filmu Box Office: Mimoni v pokladnách kin boří rekordy | Fandíme filmu Box Office: Mimoni v pokladnách kin boří rekordy | Fandíme filmu Box Office: Mimoni v pokladnách kin boří rekordy | Fandíme filmu Box Office: Mimoni v pokladnách kin boří rekordy | Fandíme filmu Box Office: Mimoni v pokladnách kin boří rekordy | Fandíme filmu Box Office: Mimoni v pokladnách kin boří rekordy | Fandíme filmu Box Office: Mimoni v pokladnách kin boří rekordy | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest