Thor: Láska jako hrom – první ohlasy nové marvelovky jsou tady

Thor: Láska jako hrom – první ohlasy nové marvelovky jsou tady | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 9 obrázků
Připravte se na jednoho z nejzábavnějších marvelovských záporáků a na humor ve stylu Ragnaroku.

V noci na dnešek proběhla slavnostní premiéra Thora: Lásky jako hrom a novináři směli zveřejnit své první reakce. Ty jsou vesměs pozitivní, kdy se pohybují od mírného palce nahoru po naprosté nadšení. Pojďme si společně projít nějaké obecně platné skutečnosti a trendy, jež můžeme v reakcích vysledovat.

Snímek je velká komedie, plná nadsázky a bláznivých ujetostí. Krom zábavy mají největší roli postavy a jejich vazby. Film je jednoznačným následovníkem Thora: Ragnarok, kdy pokračuje v obdobném stylu, jen ještě víc šlape na plyn. Skrz naskrz je v tom všem hodně cítit režisér a scenárista Taika Waititi a jeho nezaměnitelný vypravěčský styl, jak jej známe z jeho dosavadních filmů.

Většina kritiků tohle všechno kvituje a tu a tam padají nadšené výkřiky o nejlepším Thorově filmu, či nejlepší marvelovce aktuální čtvrté fáze (tedy snímky od Black Widow dál). Tu a tam ale některý z kritiků píše, že to tak docela pravé ořechové nebylo. Že Ragnarok měl na své straně moment překvapení a napodruhé už ten samý trik není tak osvěžující a absentující novum se nepodařilo pořádně nahradit ničím dalším. Popřípadě zaznívá, že snímek vyloženě tlačí na pilu, aby se Ragnaroku podobal.

Z reakcí je patrné, že humor a mezilidské vztahy jsou pro film opravdu klíčové. Neměli bychom očekávat nějakou nepřekonatelnou akci, unikátní vizuální zpracování nebo extrémně nápaditý děj. Tohle všechno postavám a vtipům dělá druhé housle a záleží pak na každém jednotlivém divákovi, jak jej tyhle elementy filmu chytí. Ti, kterým vtipy přišly k popukání a vztahy postav je chytily za srdíčko, ti snímek nadšeně vynášejí do nebes. Jakmile někdo z komediální složky odvařený není a postavy ho vyloženě nerozbrečí, má v tu chvíli ke snímku výrazně rezervovanější postoj. U každého diváka tedy bude dost záležet na osobním vkusu a momentálním naladění.

Z postav nějakou tu chválu dostaly prakticky všechny. Vůbec nikdo se nezmiňuje pouze o Strážcích Galaxie, z čehož můžeme usuzovat, že jejich úloha v rámci snímku je zcela okrajová. Pokud jde o pochvaly, tak úplně největší počet si vysloužili Jane a Gorr. Natalie Portman jako Jane získává síly Thora a v nové poloze podle většiny kritiků extrémně baví a zároveň dává příběhu srdíčko. Jako obzvlášť povedené jsou často označovány její společné scény s Valkyrie (Tessa Thompson). A hodně velká chvála se sklízí na záporáka Gorra v podání Christiana Balea. Nejednou zaznívá, že je opravdu mrazivý, zároveň mu nechybí ohromná porce nadsázky a humoru. Párkrát je pochválený také Russell Crowe jako Zeus nebo písničkový soudtrack filmu.

Titulková scéna je v tomhle případě údajně docela zásadní, takže po skončení filmu rozhodně nemáme nikam chodit.

Thor (Chris Hemsworth) se vydává na cestu, na jaké dosud nikdy předtím nestál – Snaží se dojít vnitřního klidu. Jeho penzi nicméně přeruší galaktický zabiják Gorr, řečený „Bohovrah“ (Christian Bale). Gorr se snaží vyhubit všechny bohy, a tak se jej Thor pokusí zastavit. O pomoc požádá krále Valkyrie (Tessa Thompson), Korga (Taika Waititi) a svou bývalou přítelkyni Jane Foster (Natalie Portman), z níž se k Thorově překvapení stal Mocný Thor a z neznámého důvodu vládne magickým kladivem Mjolnirem. Společně se vydávají urputné kosmické dobrodružství, aby zjistili, co Gorra nutí k pomstě a zastavili jej dřív, než bude pozdě. Režíruje Taika Waititi, který napsal scénář společně s Jennifer Kaytin Robinson. Datum premiéry je stanovené na 7. 7. 2022.

Foto: Marvel

Zdroje: The Hollywood Reporter, Variety, The Direct

Galerie: 10

Thor: Láska jako hrom – první ohlasy nové marvelovky jsou tady | Fandíme filmu Thor: Láska jako hrom – první ohlasy nové marvelovky jsou tady | Fandíme filmu Thor: Láska jako hrom – první ohlasy nové marvelovky jsou tady | Fandíme filmu Thor: Láska jako hrom – první ohlasy nové marvelovky jsou tady | Fandíme filmu Thor: Láska jako hrom – první ohlasy nové marvelovky jsou tady | Fandíme filmu Thor: Láska jako hrom – první ohlasy nové marvelovky jsou tady | Fandíme filmu Thor: Láska jako hrom – první ohlasy nové marvelovky jsou tady | Fandíme filmu Thor: Láska jako hrom – první ohlasy nové marvelovky jsou tady | Fandíme filmu Thor: Láska jako hrom – první ohlasy nové marvelovky jsou tady | Fandíme filmu Thor: Láska jako hrom – první ohlasy nové marvelovky jsou tady | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest