KVIFF: 56. ročník přivítá Benicia Del Tora a Geoffreyho Rushe

KVIFF: 56. ročník přivítá Benicia Del Tora a Geoffreyho Rushe | Fandíme filmu
Disney
Zobrazit další 4 obrázky
Držitelé Oscara, kteří završí letošní karlovarský festival, jsou zveřejněni, ale na zahajovací film i úvodní hvězdu diváci stále čekají.  

Letošní 56. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary bude zakončen příjezdem dvou držitelů Oscara. Návštěvníci se mohou těšit na Benicia Del Tora a Geoffreyho Rushe. Věhlasná jména zveřejnil na tiskové konferenci ke dni 21. 6. prezident festivalu Jiří Bartoška. Díky příjezdu dvou renomovaných hvězd se rozrostl program festivalu o několik projekcí.

Geoffrey Rush převezme na slavnostním zakončení́ 56. KVIFFu Křišťálový globus za mimořádný umělecký́ přinos světové́ kinematografii. V rámci pocty Rushovi budou na festivalu uvedeny snímky Králova řeč, Quills – Perem markýze de Sade a Záře. Benicio Del Toro si na slavnostním zakončení převezme Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary a na festivalu bude uvedena dvojice filmů Obvyklí podezřelí a Traffic - Nadvláda gangů, za který získal Del Toro Oscara za nejlepší výkon ve vedlejší roli.

Lionsgate
Benicio Del Toro (Sicario)

Zahajovací koncert bude patřit experimentálnímu projektu SymfoMIG. Kapela Mig 21 vystoupí posílena o šedesátičlenný orchestr Národního divadla a dvacetičlenný sbor Národního divadla pod vedením dirigenta Jaroslava Kyzlinka. „Provést zahajovací koncert 56. ročníku KVIFF s orchestrem Národního divadla je pro naši chlapeckou, taneční, pěveckou a striptérskou skupinu z Prahy 5 - Smíchova jednou z největších možných ctí i čestí,“ uvedl frontman kapely MIG 21 Jiří Macháček v tiskové zprávě. Koncert proběhne na pódiu u hotelu Thermal v pátek 1. 7. od 22:45 hodin a pro veřejnost je zdarma.

Tradičně se návštěvníci dočkají i nové černobílé znělky. V nové znělce se představí Iva Janžurová, která si odnesla Cenu prezidenta festivalu na 50. ročníku. Bohužel organizátoři festivalu stále neodtajnili hereckou personu, která festival zahájí. V souvislosti s tím stále není znám zahajovací film. Snad se zbývající podrobnosti dozvíme do konce týdne.

Zdroj: KVIFF

Foto: Disney

Traffic - nadvláda gangů

27.12.2000 | USA, Německo
Krimi, Drama, Thriller
Info o filmu

Galerie: 5

KVIFF: 56. ročník přivítá Benicia Del Tora a Geoffreyho Rushe | Fandíme filmu KVIFF: 56. ročník přivítá Benicia Del Tora a Geoffreyho Rushe | Fandíme filmu KVIFF: 56. ročník přivítá Benicia Del Tora a Geoffreyho Rushe | Fandíme filmu KVIFF: 56. ročník přivítá Benicia Del Tora a Geoffreyho Rushe | Fandíme filmu KVIFF: 56. ročník přivítá Benicia Del Tora a Geoffreyho Rushe | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest