Aquaman 2: Navzdory zvěstem Amber Heard nebyla z filmu vyškrtnuta

Aquaman 2: Navzdory zvěstem Amber Heard nebyla z filmu vyškrtnuta | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 7 obrázků
Je vůbec reálné, aby Mera byla vystřižena nebo přeobsazena? A hrají roli výsledky soudů?

Během amerického soudu mezi Johnnym Deppem a jeho exmanželkou Amber Heard vyšlo najevo, že hereččin čas v chystaném snímku Aquaman and the Lost Kingdom byl oproti původním plánům výrazně seškrtaný. Od té doby se šířily různé klepy o tom, že její postava mořské princezny Mery vystupovala během různých testovacích projekcí na plátně po delší či kratší čas. To lze jen obtížně potvrdit nebo vyvrátit, ale asi nelze úplně vyloučit, že studio experimentuje s tím, jak moc může příběh Mery omezit, aby vyprávění ještě dávalo smysl, popřípadě naopak, jak bude publikum reagovat, když herečku ve filmu po delší čas uvidí.

Včera server Just Jared vydal zprávu, že Heard byla zcela odstraněna, konkrétně přeobsazena. Potíž je v tom, že Just Jared nepatří mezi ověřené zdroje hollywoodských zákulisních informací. Je to čistě bulvární web, ve kterém se dají najít tak maximálně paparazzi fotky z natáčení. Samotný magazín záhy svůj článek upravil a doplnil do něj, že v tuto chvíli Amber Heard ve druhém Aquamanovi malý prostor stále má, avšak její přeobsazení by ještě mohlo přijít.

Spolehlivý zpravodaj Variety už mezitím stačil u svých zdrojů zprávu vyvrátit a také zástupci Amber Heard tvrzení Just Jared popírají. Lze se domnívat, že si magazín šťavnatou zprávu vycucal z prstu, nicméně, je vůbec možné uvažovat o tom, že by role Mery byla přeobsazena, nebo postava zcela vyškrtnuta?

Předem je třeba říct, že studiu Warner Bros. jde o byznys. Nějaká „pravda“ nebo „spravedlnost“ jeho manažery příliš netrápí. Britský soud se postavil na stranu Heard, porota u soudu amerického stranila spíše Deppovi. Heard se nehodlá vzdát bez boje, Deppa čeká další soud s filmařským kolegou, kterému měl dát při natáčení snímku City of Lies dvakrát pěstí. Na ničem z toho až tak moc nezáleží. Reálně hraje roli pouze to, jakou reakce bude Warner považovat za nejlepší (nebo alespoň za nejméně špatnou).

Lze prakticky vyloučit, že by se Heard účastnila propagační kampaně Aquamana 2. Pokud se současná situace nějak výrazně nezmění, tak se asi studio raději vyhne případným potížím a raději herečku v roli Mery nenabídne v dohledné době v žádném dalším filmu. Jak to bude v aktuálním Aquamanovi and the Lost Kingdom, o tom možná opravdu rozhodnou testovací projekce a nějaké interně pořízené průzkumy veřejného mínění. Další roli bude hrát to, jak má Heard napsanou smlouvu. Warneři mají právní tým určitě silnější, ale pokud se budou moci vyhnout zbytečným tahanicím tím, že roli prostě seškrtají na minimum, tak je to pro ně jednodušší, než situaci s herečkou dál řešit.

A Hollywood je do velké míry o budování vztahů. Pokud si libovolné studio chce udržet schopné lidi, musí s nimi udržet dobré vztahy. Pokud chce Warner do budoucna dál točit filmy s režisérem Jamesem Wanem, tak ho nebude chtít úplně odbít, pokud má režisér pocit, že by úplné odstranění Mery filmu ublížilo. Stejně tak je možné, že s ní měl zkrátka přátelský vztah a to samé může klidně platit o hlavní hvězdě, Jasonu Momoovi. Ten se údajně v minulosti měl za Heard přimlouvat, když to bylo potřeba a Dolph Lundgren (představitel krále Nerea) o Amber řekl, že spolupráce s ní byla naprosto bezproblémová. Takže pokud filmaři tiše stojí za svou kolegyní, může to mít podobnou váhu, jako názory diváků z testovacích projekcí. Každopádně, jak už bylo řečeno, studio udělá takové rozhodnutí, jaké mu bude dávat největší obchodní smysl.

Aquamana 2 režíruje opět James Wan. Scenáristou je David Leslie Johnson-McGoldrick. Jason Momoa se vrací jako Aquaman, Amber Heard jako Mera, Yahya Abdul-Mateen II jako Black Manta, Dolph Lundgren jako Nereus a Patrick Williams jako Orm. Nově obsazený byl do zatím blíže neurčené role Pilou Asbæk.. České a slovenské datum premiéry je stanovené na 15.12. 2022.

Foto: Warner Bros.

Zdroje: Just Jared, Variety

Galerie: 8

Aquaman 2: Navzdory zvěstem Amber Heard nebyla z filmu vyškrtnuta | Fandíme filmu Aquaman 2: Navzdory zvěstem Amber Heard nebyla z filmu vyškrtnuta | Fandíme filmu Aquaman 2: Navzdory zvěstem Amber Heard nebyla z filmu vyškrtnuta | Fandíme filmu Aquaman 2: Navzdory zvěstem Amber Heard nebyla z filmu vyškrtnuta | Fandíme filmu Aquaman 2: Navzdory zvěstem Amber Heard nebyla z filmu vyškrtnuta | Fandíme filmu Aquaman 2: Navzdory zvěstem Amber Heard nebyla z filmu vyškrtnuta | Fandíme filmu Aquaman 2: Navzdory zvěstem Amber Heard nebyla z filmu vyškrtnuta | Fandíme filmu Aquaman 2: Navzdory zvěstem Amber Heard nebyla z filmu vyškrtnuta | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest