Silent Hill: Nový přírůstek hororové série může dorazit už příští rok

Silent Hill: Nový přírůstek hororové série může dorazit už příští rok | Fandíme filmu
Sony
Zobrazit další 1 obrázek
Zfilmování populárních videoher se má přiblížit soudobému publiku. A jak to bude s navazováním na předchozí díly.

Režisér Christophe Gans nás před dvěma lety překvapil, když z ničeho nic odhalil, že se chystá další filmové zpracování videoherní série Silent Hill. Od té doby jsme se snímku nedočkali, ale to by se snad mohlo brzy změnit.

Gans měl opět sdílnou náladu a v rozhovoru pro Jeux Video naznačil, že bychom se filmu mohli dočkat už příští rok. Také prozradil, že snímek nebude navazovat na předchozí dva Silent Hill filmy:

Scénář nového Silent Hillu je zcela nezávislý na předchozích dvou filmech. Respektuje to, jak se Silent Hill změnil. [Značka] Silent Hill je tak trochu jako Zóna soumraku. Je to místo, kde se může stát naprosto cokoliv a jednotlivé příběhy jsou na sobě nezávislé. V novém scénáři, který jsem připravil, je Silent Hill Silent Hillem roku 2023. Film by totiž měl být uvedený v roce 2023. Silent Hill už není takový, jaký jsem si jej představoval v roce 2006. Je to Silent Hill pro dnešní publikum, ačkoliv je zároveň nesmírně uctivý k celé sáze. Jsem si vědom toho, že je Silent Hill skvělou videoherní sérií a v ušlechtilém slova smyslu uměním.“

Na nějaké oficiální oznámení ze strany produkce prozatím čekáme, avšak společnost Konami chystá novou videohru, tak možná kdy jindy chystat nový film, než právě teď. Před dvěma lety Gans v rozhovoru řekl, že pro Sillent Hill je vždy klíčové to, že musí být ukotvený v atmosféře amerického maloměsta zpustošeného puritánstvím. Na projektu spolupracuje producent Victor Hadida.

Silent Hill je původně série japonských hororových videoher, které se odehrávají v mlhou zahaleném stejnojmenném rurálním americkém městečku. Příběhy jednotlivých her se točí kolem obyčejných lidí, kteří se do Silent Hillu většinou dostávají zdánlivě náhodou. Na místě je čeká konfrontace s vlastní minulostí, ale také s více či méně hmatatelnými přízraky. O okultní výjevy není nouze a důležitou součástí her je paralelní realita, která ukazuje pokroucenou, až pekelnou verzi městečka. První filmové adaptace se série dočkala v roce 2006.

Foto je ilustrační, starší Silent Hill

Zdroj: Jeux Video

Galerie: 2

Silent Hill: Nový přírůstek hororové série může dorazit už příští rok | Fandíme filmu Silent Hill: Nový přírůstek hororové série může dorazit už příští rok | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest