Scary Movie 5 už je na cestě

Scary Movie 5 už je na cestě | Fandíme filmu
Vřískot, Kruh, Vymítače ďábla a řadu dalších hororů si braly na mušku předchozí díly známé parodické série. Kdo to schytá tentokrát?

Většina parodií v posledních letech stojí za prd. Tvůrci totiž zapomínají na to, že kopírovat scény ze slavných filmů (nebo spíš z jejich trailerů) nestačí. To pobaví možná tak pár zhulených puberťáků. Opravdová parodie na své předobrazy odkazuje chytře, svým způsobem nenápadně a především by měla fungovat, i když o parodovaných filmech nic nevíte. Prvnímu dílu Scary Movie se těchhle pravidel ještě jakš takš dařilo držet, ale s každým dalším pokračováním šla kvalita dolů a čtyřka už byla někde na úrovni všech Epic / Date / Superhero movie. Jenže i přes svou mrzkost všechny díly vydělaly slušné peníze, a tak je pětka nevyhnutelná.

Studio Dimension už na ní pilně pracuje, protože by ji rádo dostalo do amerických kin už příští rok v dubnu. Podle serveru Bloody disgusting studio pověřilo sepsáním scénáře Stephena Lefa, Johna Abouda a Michaela Coltona, kteří prozatím nic zajímavého nepředvedli. To je ale fanouškům nejspíš jedno, po scénáristické stránce tahle série rozhodně nikdy nevynikala. Mnohem víc bude milovníky Scary Movie zajímat, kteří herci z předchozích filmů se vrátí. Potvrzené zatím není zhola nic, ale studio prý doufá v návrat černošského tria Regina Hall (1.-4. díl), Kevin Hart (3.-4. díl), Anthony Anderson (3.-4. díl). Uvidíme, jak se herecká sestava nakonec vyprofiluje, ale osobně se mi nechce věřit, že by se nevrátila Anna Faris alias Cindy, která doposud fungovala v podstatě jako hlavní hrdinka celé série.

A nevíme ani kdo bude režírovat. První dva filmy natočil nechvalně proslulý (protože točí samé blbiny) Keenen Ivory Wayans, ty poslední pak (už notně zahnívající) legenda filmových parodií, David Zucker. Nikdo se ale asi nebude divit, když studio najme nějakého laciného nováčka, v tomhle bodě už je to asi opravdu jedno. Nejdůležitější otázkou tak samozřejmě zůstává, jaké filmy bude pátý Scary Movie parodovat. V posledních letech frčely především filmy, které se tváří jako dokumenty (Paranormal Activity, REC), evropské duchařiny (Sirotčinec), návraty legend (remake Noční můry v Elm Street, remake Pátku třináctého, čtvrtý díl Vřískotu), dosluhovalo Saw a stále frčí Nezvratný osud. Takže to by v tom byl čert, aby si některé z těchto trendů tvůrci nevzali na paškál. Do diskuse můžete napsat, které horory byste ve Scary Movie 5 čekali vy!

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest