Muž z oceli 2 už příští rok?

Muž z oceli 2 už příští rok? | Fandíme filmu
Co můžeme v dalším Supermanovi čekat? A kdy uvidíme Justice League?

The Wall Street Journal se pustil do analýzy tržeb Muže z oceli a kromě tvrzení, že podle dostupných informací mohl stát film až 270 milionů dolarů, neřekl k ekonomické stránce věci nic moc nového. O to zajímavější informace magazín přinesl o možném budoucím vývoji. Podle TWSJ se Man of Steel 2 už chystá a studio se jej pokusí do kin dostat už příští rok! Následně by se hned v roce 2015 měla do kin podívat Justice League.

Je něco takového vůbec reálné? Že je Man of Steel 2 už teď v pre-produkci, to je jasné i bez kontaktů na práskače uvnitř studia. Stačí se podívat na tržby úvodního víkendu a číst rozhovory s režisérem Snyderem a scenáristou Goyerem, kteří oba otevřeně přiznávají, že o dalším Supermanovi mají poměrně jasnou představu. Už v minulosti bylo také naznačeno, že pořadí filmů ze sdíleného DC Universe by opravdu mohlo být Man of Steel, Man of Steel 2 a Justice League. Nicméně roční odstupy jednotlivých filmů zní více než šíleně. Nezdá se, že by scénář pro kterýkoliv z následujících snímků byl hotový a je dobré připomenout, že na prvního Muže z oceli byl Zack Snyder najatý v říjnu roku 2010, natáčet začal v srpnu 2011 a definitivně byla postprodukce dokončená krátce před letošní červnovou premiérou! Dá se úspěšně předpokládat, že druhý Muž z oceli bude ještě větší než ten první (o Justice League nemluvě), takže osobně považuji premiéru dalšího filmu v roce 2014 za nemyslitelnou.

Co už o Muži z oceli 2 víme? Z toho co padá v rozhovorech se zdá být prakticky potvrzené, že se napříště Superman setká se svým tradičním protivníkem – s Lexem Luthorem. Ten by samozřejmě musel být přizpůsobený světu Muže z oceli, takže rozhodně nemáme čekat rozšafné podání Genea Hackmana. V moderní verzi nejspíš dostaneme neskutečně inteligentního a šarmantního muže s obrovským bohatstvím a neomezenými prostředky. Dále by se měl film zaměřit na to, jakým způsobem bude Supermana vnímat mezinárodní scéna. Film se bude muset vypořádat se skutečností, že Superman má dost síly na to, aby vyřešil africký hladomor nebo urovnal konflikt v současné Sýrii. Na druhou stranu nemáme zapomínat, že si muž z oceli uvědomuje, že nemá dost vědomostí na to, aby podobné situace jakkoliv rozsuzoval. Supermana mírotvůrce se tedy nejspíš obávat nemusíme.

Posledním neprobádaným územím je Kal-Elovo přestrojování za nešikovného reportéra Clarka Kenta. Man of Steel se téhle stránce mytologie vyhýbá seč může, avšak ve druhém filmu už se do „brýlí a klobouku“ budou muset filmaři podle Davida Goyera pořádně obout. Doufejme, že se podaří přijít s takovým maskováním, které nebude působit směšně...

Co vy na to? Dali byste si v kinech jednu DC komiksovku ročně?

Zdroje: The Wall Street Journal, Bleeding Cool, Crave Online

Muž z oceli

14.06.2013 | USA, Velká Británie, Kanada
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest