Emanuela: Známý erotický příběh dostane nové zpracování

Emanuela: Známý erotický příběh dostane nové zpracování | Fandíme filmu
Sony Pictures
Léa Seydoux, známá z poslední bondovky, se ujme ústřední role.

Emanuela (Emmanuelle) je původně erotický román, který v roce 1967 publikovala ve Francii spisovatelka Emmanuelle Arsan. Kniha je sérií explicitních erotických fantazií vypravěčky, která se z poklidného přístavu vlastního manželství vydává do rozbouřených vod sexuálního sebepoznání. Román erotiku zkoumal z osobního, estetického i filosofického hlediska, zaobíral se rozdílem mezi láskou a touhou a nabídl ve své době neobvyklou bisexuální protagonistku.

Arsan s hrdinou napsala ještě několik dalších knih a v roce 1974 vznikl erotický francouzský film Emanuela, který z knihy vycházel. Na snímek navázalo šest pokračování, vzniklo také několik televizních filmů a celá řada dalších snímků s Emanuelou byla natočena v zahraničí, především v USA. Většina filmů více či méně překračovala hranice pornografie.

Aktuálně vzniká nové zpracování, které zřejmě bude chtít látku pojmout serióznějším způsobem. Snímek natočí uznávaná režisérka Audrey Diwan, která za snímek L'Événement byla na nominovna na cenu BAFTA, na Evropskou filmovou cenu a na Césara. Získala Zlatého lva na festivalu v Benátkách. Krom toho se podílela na scénářích snímků Severní Marseilles či Smrtihlav. Scénář pro Emanuelu spolu s ní napsala Rebecca Zlotowski (Bezstarostná dívka, Grand Central).

Do hlavní role byla obsazena francouzská hvězda Léa Seydoux. Ta do mezinárodního povědomí pronikla díky Hanebným parchantům Quentina Tarantina, dále vystupovala v Mission: Impossible - Ghost Protocol, v Humrovi, v Deníku komorné, ve Sbohem, královno nebo ve francouzské verzi Krásky a zvířete. Mainstreamoví diváci ji bude znát jako Madeleine Swann z bondovek Spectre či Není čas zemřít. Erotiku si zkusila spolu se snímkem Život Adèle.

Zatím nemáme bližší zprávy o tom, kdy bychom se nové Emanuely mohli dočkat.

Titulní foto je ilustrační: Léa Seydoux ve filmu Spectre

Zdroj: Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest