1242 – Gateway to the West: Kevin Spacey si zahraje v historickém velkofilmu

1242 – Gateway to the West: Kevin Spacey si zahraje v historickém velkofilmu | Fandíme filmu
Miramax Films
Historické drama zachytí nájezd mongolských hord. Kontroverzní Spacey opět točí.

1242 – Gateway to the West (tedy „1242 – Brána na západ“) je ambiciózní historické drama, které vzniká v maďarsko-britsko-mongolské koprodukci. Snímek pojednává o Bátú-chánovi, vnukovi Čingischána a dalším velkém vojevůdci mongolské říše. Bátú je schopný válečník, který slavil úspěchy od Číny po Persii. Je zvolený velitelem západní části mongolské armády a pověřený invazí do Evropy. V roce 1242 se mu však postaví do cesty „hluboce zbožný muž a maďarský hrad“, který zastaví chánův vpád do Evropy a způsobí jeho pád.

Když si otevřete Wikipedii, tak se dočtete, že stažení mongolských vojsk z Evropy má daleko méně jednoznačné a především podstatně širší důvody, nicméně historické velkofilmy se zjednodušování neštítily nikdy, tady navíc zjevně půjde o vyprávění z maďarského úhlu pohledu. Snímek točí mezinárodně nepříliš známý režisér Péter Soós, scénář napsali Áron Horvàth (Soudruh Drákulič, FBI: International) a Joan Lane.

Snímek bude jedním z prvních projektů Kevina Spaceyho, který po řadě obvinění ze sexuálního obtěžování a sexuálního násilí z roku 2017 prakticky nehrál. Nejprve nehrál vůbec v žádných filmech, později se objevil v evropském filmu L'uomo che disegnò Dio a v americkém nezávisláku Peter Five Eight, kdy by oba snímky snad měly být uvedeny v letošním roce. 1242 – Gateway to the West bude pro Spaceyho prvním opravdu velkým projektem od přerušení jeho kariéry. Dále hrají Eric Roberts, Christopher Lambert, Jeremy Neumark-Jones a Genevieve Florence. Natáčet se začne letos v říjnu v Maďarsku a Mongolsku.

Foto je ilustrační, Kevin Spacey ve filmu Ostrovní zprávy

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest