The Empire: Dvě mimozemské civilizace se střetnou nad Evropou

The Empire: Dvě mimozemské civilizace se střetnou nad Evropou | Fandíme filmu
Lionsgate
Lily Rose-Depp, dcera slavného Johnnyho, se postaví do čela ambiciózní sci-fi.

Na filmovém veletrhu festivalu v Cannes se prodávají distribuční práva pro chystaný snímek The Empire (Impérium). Chystaná vesmírná (ale také pozemská) opera přinese příběh o dvou znesvářených kmenech z vesmíru, které rozpoutají nad severním pobřežím Francie hořký apokalyptický konflikt. Film má být „galaktickou metaforou našeho vlastního vnitřního konfliktu mezi dobrem a zlem“.

Snímek slibuje přinést mix velkofilmu s naturalistickou autorskou tvorbou, inteligentní vyprávění s velkolepou podívanou… To vše nicméně zní poněkud přehnaně, protože film bude mír rozpočet pouze ve výši zhruba 6,5 milionu dolarů, což je na výpravnou sci-fi extrémně málo. Můžeme tedy očekávat, že nám filmaři ukážou spíš nějakou výseč celého konfliktu a podstatná část diváckého zážitku bude záviset na síle prezentovaných idejí, výrazných charakterech, případně nějakých kreativních hrátkách se světlem a kompozicí záběrů. Že by tvůrci měli možnost vytvářet složité kulisy, kostýmy, rekvizity nebo digitální efekty, není úplně realistické.

Nějaké efekty nicméně snímek mít má, přičemž je připraví evropská firma Mikros Images, jež se podílela na televizních sériích The Mandalorian, Zaklínač, Vikingové, Ztraceni ve vesmíru, Lupin či WandaVision. I tak bychom skutečně měli brzdit očekávání: Produkce uvádí, že všechny epické příběhy se nemusejí odehrávat na epických lokacích a celý film si prý máme představit jako „Star Wars, které se odehrávají u vás na dvorku“. Scénář je prý plný humoru a překvapení, ačkoliv mu nechybí dávka dramatu a epiky.

Režíruje Bruno Dumont, autor filmů jako Život Ježíše, Líná zátoka nebo Janička z Arku. V hlavních rolích vystupují Lily-Rose Depp (dcera Johnnyho Deppa, filmy Wolf, Silent Night, Voyagers nebo Král), Anamaria Vartolomei (Moje malá princezna, Jak býti dobrou ženou), Camille Cottin (Zavolejte mému agentovi, Na mušce) a Fabrice Luchini (Vládce Paříže, Příliš důvěrná tajemství). Natáčet se má letos v létě ve Francii, Itálii a Německu, aby se stihla premiéra v příštím roce.

Foto je ilustrační - Lily Rose-Depp ve filmu Voyagers - Vesmírná mise

Zdroj: Screen Daily

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest