Emancipation: Další film s pykajícím Willem Smithem se odkládá

Emancipation: Další film s pykajícím Willem Smithem se odkládá | Fandíme filmu
Warner Bros.
Historické drama z otrokářské éry si kvůli potížím svojí hvězdy na premiéru počká.

Od osudového políčku na Oscarech nemá Will Smith na růžích ustláno. Má desetiletý zákaz vstupu na všechny akce americké filmové Akademie, pozastavené jsou snímky Mizerové 4 a Fast and Loose. Dokumentární série Pole to Pole je odložená a aby Will té práce neměl moc, tak separátně na oscarovém incidentu byla zrušená také fantasy kriminálka Bright 2.

Teď se dozvídáme, že odkladu se dočká také již dokončený snímek Emancipation, kde Smith hraje otroka, jenž se pokouší uprchnout z plantáže. Ještě před letošním Smithovým vítězstvím se proslýchalo, že Willův výkon v Emancipation měl taktéž oscarový potenciál, stejně jako to platilo u oceněného Krále Richarda: Zrození šampionek. Historický film proto měl být uvedený letos na podzim, aby se mohl zapojit do příští oscarové sezony.

Teď je ale vše jinak. Snímek bude odložený až na rok 2023. Jednak panuje obava, že by Smithův skandál přehlušil jeho výkon a film jako takový. Propagační kampaň by byla značně komplikovaná. Ve prospěch odložení hovoří také to, že Emancipation před sebou pořád ještě má velkou část postprodukce (pandemie, hurikán Ida a politické demonstrace filmařů natáčení protáhly) a Apple má na letošní podzim nachystané větší množství „oscarových“ filmů, takže je schopný Emancipation nahradit.

V centru dění se ocitá otrok na útěku jménem Peter (Smith). Ten se v době americké občanské války snaží prodrat skrze louisianské močály na svobodu. Bohužel, na záda mu dýchají krutí a nesmlouvaví lovci otroků. Snímek je inspirovaný skutečným příběhem otroka jménem George. Fotky jeho zad zničených bičováním v roce 1863 obletěly svět a daly zastáncům zrušení otroctví do rukou důkaz toho, že se plantážníci chovají k otrokům krutě. Dále hrají Ben Foster, Charmaine Bingwa, Gilbert Owuor, Mustafa Shakir nebo Steven Ogg. Scénář napsal William N. Collage, režíruje Antoine Fuqua.

Foto je ilustrační, Smith ve filmu Já, legenda

Zdroj: Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest