Morbius: Rozklížená komiksovka měla mít úplně jiný závěr

Morbius: Rozklížená komiksovka měla mít úplně jiný závěr | Fandíme filmu
Sony Pictures
Zobrazit další 1 obrázek
Jeden z herců prozradil, které scény v Morbiovy byly přetočeny a vystříhány.

Fanoušci studiu Sony dlouhodobě nadávají, že komiksové filmy příliš točit neumí. Vyvrcholením trendu byl letošní Morbius. Měl slabé recenze i zoufalé tržby. Diváci si stěžovali na otřepaný příběh, zpracovaný nezáživným způsobem, kdy občas vyprávění působí dojmem, že v něm něco chybí, že některé scény byly vypuštěny a zbytek se poslepoval dohromady.

Tenhle pocit potvrzují trailery zveřejněné před premiérou. Fanoušci si stěžovali především na to, že byly vystříhány všechny scény nějak odkazující ke Spider-Manovi, což působí jako podvod na diváky, když podobných záběrů bylo v upoutávkách plno. Konkrétně záporák Vulture (Michael Keaton) v samotném filmu chyběl a objevil se pouze v titulkové scéně.

V rozhovorech už zaznělo, že přinejmenším z části je na vině koronavirus. Měnilo se pořadí uvádění jednotlivých komiksových filmů v kinech, a tak bylo potřeba některé konkrétní pasáže Morbia přetočit, aby korespondoval s tím, co se dělo ve Venomovi a Spider-Manovi: Bez domova. Následně pak bylo potřeba upravit některé navazující segmenty, aby Morbius v celku dával (alespoň nějaký) smysl.

To ale není všechno. Diváci v trailerech mohli vidět, že agent Stroud (Tyrese Gibson) má robotickou ruku, která ve vlastním filmu prakticky nefigurovala. A Stroud společně s kolegou Rodriguezem (Al Madrigal) v ukázkách vystupují ve scéně, která v dokončeném snímku opět zcela chybí. Konkrétně jde o jakési pronásledování někde v lese (viz trailer níže).

Madrigal v rozhovoru pro ComicBookMovie uvedl, že se právě v lese mělo odehrávat finále filmu. Později ale bylo rozhodnuto, že se závěr kompletně přetočí, protože se někdo v produkci rozhodl, že by finále upířího snímku za denního světla působilo zvláštně. Mělo jít o „velký souboj“, ať už si pod tím představíme cokoliv. Al dále dodává, že v původním filmu měl společné scény s Michaelem Keatonem a Jaredem Letem, které jsou taktéž vystřižené, stejně jako scény (scéna?) kvůli kterým podstoupil výcvik se zbraněmi.

Herec neřekl nic konkrétního, ale naznačil, že na závěrečné sestříhání snímku mělo vliv to, kolik různých lidí do produkce zasahovalo. Postava Rodrigueze měla být poměrně důležitá, měla se objevovat i v budoucích Sony komiksovkách a měla tak trochu plnit podobnou úlohu, jakou měl před lety v Marvel filmech agent Coulson. V tuhle chvíli nicméně není zřejmé, zda se agent Rodriguez ještě někdy ukáže.

Foto: Sony

Zdroj: ComicBookMovie

Galerie: 2

Morbius: Rozklížená komiksovka měla mít úplně jiný závěr | Fandíme filmu Morbius: Rozklížená komiksovka měla mít úplně jiný závěr | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest