Robotech: Do kin se chystá bitva obřích robotů s mimozemšťany

Robotech: Do kin se chystá bitva obřích robotů s mimozemšťany | Fandíme filmu
Harmony Gold USA
Zobrazit dalších 7 obrázků
Akční sci-fi má režiséra a může se začít chystat.

Robotech patří mezi projekty, o nichž píšeme léta, ale realizace se stále nedočkaly. O akční sci-fi plné gigantických bitek jsme tu měli první zprávu už v roce 2015! Teď je tu další pokus. Studio Sony najalo nového režiséra, tudíž je znovu šance, že se adaptace animované předlohy začne natáčet.

Šťastným angažovaným se stal Rhys Thomas. Ten léta točil komediální skeče a seriály, s loňským Hawkeyem však potvrdil, že zvládne i rozmáchlejší produkci. Na scénáři postupně pracovali Art Marcum a Matt Holloway (Iron Man, Punisher: War Zone, Transformers: Poslední rytíř, Uncharted) a následně Brian Gatewood a Alessandro Tanaka (Superstore). Podílí se také autor původního seriálu Harmondy Gold.

Nebo „původního“ je možná silné slovo. Jak u amerických sci-fi animáků pro mládež v 80. letech často bývalo zvykem, seriál vznikl upravením japonského originálu pro západní publikum. Prapůvodní seriál Super Dimension Fortress Macross vznikl už v roce 1982, Robotech se vysílal od roku 1985. Seriál se odehrával v časech, kdy lidé na Zemi vyvinuli obří (člověkem pilotované) roboty z technologie mimozemšťanů, jejichž kosmická loď havarovala na ostrově v jižním Tichomoří. Využití cizí vyspělé technologie přijde lidstvu vhod, protože musí odrazit útoky vesmírných nájezdníků. Seriál měl 85 epizod, navázaly na něj animované filmy, další seriály, komiksy, romány nebo videohry.

Předělávky do hrané formy mají u podobných látek vždy jistá úskalí. Zatímco v animované formě mohou mít tyhle sci-fi báchorky určitou nadsázku a toleruje se jistá zkratkovitost, v hrané formě mají příběhy o obřích robotech často potíže s uvěřitelností, popřípadě příliš nadbíhají dětským divákům, aby se nákladné trikové spektákly vůbec měly šanci zaplatit. U sérií jako Transformers, Pacific Rim, případně ještě třeba Godzilla by většina diváků asi jen u hrstičky z natočených filmů řekla, že jsou skutečně dobré. Ale kdo ví, třeba Robotech podobné problémy překoná.

Foto: Animovaná předloha

Zdroj: Deadline

Galerie: 8

Robotech: Do kin se chystá bitva obřích robotů s mimozemšťany | Fandíme filmu Robotech: Do kin se chystá bitva obřích robotů s mimozemšťany | Fandíme filmu Robotech: Do kin se chystá bitva obřích robotů s mimozemšťany | Fandíme filmu Robotech: Do kin se chystá bitva obřích robotů s mimozemšťany | Fandíme filmu Robotech: Do kin se chystá bitva obřích robotů s mimozemšťany | Fandíme filmu Robotech: Do kin se chystá bitva obřích robotů s mimozemšťany | Fandíme filmu Robotech: Do kin se chystá bitva obřích robotů s mimozemšťany | Fandíme filmu Robotech: Do kin se chystá bitva obřích robotů s mimozemšťany | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest