DASHCAM: Připravte se na horor natočený palubní kamerou

DASHCAM: Připravte se na horor natočený palubní kamerou | Fandíme filmu
Blumhouse
Zobrazit další 2 obrázky
Pusťte si teaser filmu, který odvypráví celý svůj příběh skrz internetový live stream.

Horor od nepaměti skýtá poměrně široké možnosti nízkonákladového natáčení. Kapitolou samou pro sebe jsou různé found footage snímky, nebo rovnou takové filmy, které se odehrávají na ploše počítače. Někdy obracíte oči v sloup, když vidíte, co všechno kamera zázračně dokázala zaznamenat, jindy v duchu tiše tleskáte tvůrcům za to, jak v rámci daných limitů svedli přinést smysluplné vyprávění a technické omezení kreativně využít.

Novinka DASHCAM se tváří jako záznam internetového live streamu, který je pořízený převážně palubní kamerou automobilu (od toho název filmu). Živý video feed potom doplňují komentáře diváků.

Příběh se odehrává během lockdownu, kdy muzikantka Annie v Los Angeles jen tak zabíjí čas a streamuje se svými fanoušky. Když už má takového života po krk, vypraví se do Británie za Stretchem, bývalým členem svojí kapely. Po celou dobu nepřestává streamovat. Příjezd Annie se nezamlouvá Stretchově přítelkyni, ale ten pravý chaos má teprve přijít.

Annie se připojí ke Stretchovi při jeho práci, když rozváží po okolí jídlo. Po vzájemné hádce hrdinka sebere Stretchovi auto a telefon a začne po rozvážkové trase jezdit sama. Při tom ji cizí člověk požádá o něco nečekaného. Dá jí obálku peněz a poprosí ji, aby odvezla Angelu. Starou, křehkou ženu, kterou kdosi sleduje a snaží se jí ublížit. Annie souhlasí, že Angelu odveze na bezpečnou adresu, ale už brzy i spolu se Stretchem zjišťují, že se ocitli uprostřed zvráceného plánu temných sil. Jak noc postupuje, chaos nabírá na síle a dvojice musí bojovat o holý život proti nadpřirozenému stvoření, které chce Annie použít jako svého dalšího hostitele.

Snímek má na svědomí Rob Savage, jenž v minulosti natočil Host – právě jeden z hororů kompletně situovaných na obrazovku počítače. V hlavních rolích vystupují Angela Enahoro a Amar Chadha-Patel, scénář napsali Gemma Hurley a Jed Shepherd. Film bude uvedený na VOD 3. června.

Podklady a foto: Blumhouse

Galerie: 3

DASHCAM: Připravte se na horor natočený palubní kamerou | Fandíme filmu DASHCAM: Připravte se na horor natočený palubní kamerou | Fandíme filmu DASHCAM: Připravte se na horor natočený palubní kamerou | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest