Třetí ročník Comic Conu Prague se koná již tento týden

Třetí ročník Comic Conu Prague se koná již tento týden | Fandíme filmu
Comic Con Prague s.r.o.
Festival popkultury pro všechny zapálené geeky se blíží a my budeme u toho.

Téměř všichni komiksoví fanoušci znají Comic Cony, festivaly pro fanoušky popkultury konající se různě po světě. Ty nejznámější se konají každoročně především v USA, konkrétně v San Diegu nebo v New Yorku, účastní se jich hromady lidí. U nás v Česku a na Slovensku tato tradice oficiálních Comic Conů začala až v roce 2020 a aktuálně se tak chystá již třetí ročník Comic Con Prague, který se odehraje již tento týden, 22. - 24. dubna.

Po vzoru světových Comic Conů na návštěvníky opět čeká pestrý program pro všechny fanoušky sci-fi, fantasy či hororů napříč hrami, filmy, seriály, komiksy a všeho dalšího, co s tím souvisí. Na pořadu dne budou různé besedy, přednášky, soutěže, a také samozřejmě možnost setkat se s exkluzivními hosty. Mezi nejznámější jména, která se letošního ročníku zúčastní, patří například Finn Jones (seriály Iron Fist, Game of Thrones), Bernard Hill (Pán Prstenů, Titanic), Christopher Lambert (Mortal Kombat, Highlander, Příběh Tarzana), Cara Buono (seriály Stranger Things, Supergirl) nebo Tony Amendola (seriál Hvězdná brána, Kokain). Známých jmen se však představí více, kromě herců či dabérů také komiksoví výtvarníci a spisovatelé jak ze zahraničí, tak i ti tuzemští. A to nemluvíme o spoustě fanouškovských aktivit, včetně herní zóny, cosplayů a soutěží.

Lákadel tak má Comic Con Prague 2022 rozhodně požehnaně, a zda bude součástí něco co je váš šálek kávy si můžete prohlédnout v již zveřejněném programu. Za naší redakci se do Prahy vydám já Tučňák, konkrétně hned v pátek, kdy se plánuji zúčastnit například přednášky o dabingu marvelovek a seriálového Zaklínače. Pokud na Comic Con také plánujete dorazit, určitě dejte vědět do komentářů na co z programu se vy nejvíce těšíte.  

Podklady a foto: Comic Con Prague

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest