Mondocane: Postapokalyptický svět žene k násilí i ty nejmenší

Mondocane: Postapokalyptický svět žene k násilí i ty nejmenší | Fandíme filmu
Kino Lorber
Zobrazit dalších 8 obrázků
Trailer představuje „proto-kyberpunkovou“ novinku, kde se mísí Šílený Max a Pán much.

Italský režisér Alessandro Celli jako svou celovečerní prvotinu natočil snímek Mondocane (zhruba „Psí svět“). Film se odehrává v blízké budoucnosti, ve městě odříznutém ostnatým drátem, kam se i policie bojí. V tomhle prostředí vládnou gangy a ti nejchudší bojují o přežití. A to včetně dětí, které sní o tom, že se jednou stanou součástí gangu. Stylizovaná postapokalyptická freska je označovaná jako „proto-kyberpunk“ a přirovnávaná k Šílenému Maxovi, Pánovi Much, Blade Runnerovi a Oliveru Twistovi.

Na traileru je patrné, že tvůrci nepracovali s oslnivým rozpočtem, ale dali si záležet na tom, aby vykreslili i tak dostatečně děsivou vizi budoucnosti, kde boj o lepší život žene lidi k násilí a ohrožuje všechny základní hodnoty. Upoutávka je příjemně stylizovaná a z filmu by se mohl stát zajímavý festivalový artikl. V hlavních rolích vystupují Dennis Protopapa, Giuliano Soprano, Alessandro Borghi, Barbara Ronchi a Ludovica Nasti. Zatím nemáme zprávy o tom, kdy bychom se snímku mohli dočkat, nicméně tady je oficiální synopse:

V nepříliš vzdálené budoucnosti se město Taranto na jižním pobřeží Itálie změnilo v toxickou pustinu. Je obehnané ostnatým drátem a vládnou mu gangy. Nejlepší přátelé Pietro a Cristian sní o tom, že uniknou svojí nuzné existenci a získají lepší život v nedalekém Novém Tarantu. Svou příležitost dostanou, když je charismatický a nevypočitatelný Hothead naverbuje do svého gangu. Tam dostanou všechno, o čem kdy snili: Peníze, rodinu a otcovský vzor. Když se ukáže, že má Cristian skutečné nadání rozsévat zkázu a stoupá v hierarchii gangu, přátelství se začíná rozpadat. Což se jenom urychlí, když mezi oba chlapce vstoupí dívka, zaťatý policajt začne gang pronásledovat a Hothead začne dělat stále nebezpečnější rozhodnutí. Chlapci směřují ke konfrontaci, která ukáže, zda je jejich přátelství silnější, než vnější vlivy, které jej ohrožují.

Podklady a foto: Kino Lober

Galerie: 9

Mondocane: Postapokalyptický svět žene k násilí i ty nejmenší | Fandíme filmu Mondocane: Postapokalyptický svět žene k násilí i ty nejmenší | Fandíme filmu Mondocane: Postapokalyptický svět žene k násilí i ty nejmenší | Fandíme filmu Mondocane: Postapokalyptický svět žene k násilí i ty nejmenší | Fandíme filmu Mondocane: Postapokalyptický svět žene k násilí i ty nejmenší | Fandíme filmu Mondocane: Postapokalyptický svět žene k násilí i ty nejmenší | Fandíme filmu Mondocane: Postapokalyptický svět žene k násilí i ty nejmenší | Fandíme filmu Mondocane: Postapokalyptický svět žene k násilí i ty nejmenší | Fandíme filmu Mondocane: Postapokalyptický svět žene k násilí i ty nejmenší | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest